Ben je opzoek naar een luidspreker van TRIANGLE die je op een vloerstaander kan plaatsen? En die dan ook nog eens kan dienen als Atmos weergever of surround speaker? Dan ben je aan het goede adres met de nieuwe creatie van TRIANGLE: de BOREA BRA1.

Triangle Borea BRA1De BOREA BRA1 is de laatste toevoeging aan het BOREA-portfolio van TRIANGLE. Het Franse audiobedrijf heeft de Borea BRA1 zo ontwikkeld dat hij geplaatst kan worden op een vloerstaande luidspreker of aan de muur gemonteerd kan worden. Wanneer je ervoor kiest om de luidspreker op een vloerstaander te plaatsen, geniet je van het verbluffende Atmos-geluid. Hang je hem aan de muur? Dan verkrijg je een mooie surround geluidservaring.

De buitenkant van de luidspreker is verpakt in een MDF-behuizing. Vooraan vind je magnetische gaasroosters terug.

Een mooie buitenkant maar een net zo verbluffende binnenkant. De technologieën die gebruikt zijn in de BOREA BRA1 zijn afgeleid van de Esprit EZ-productlijn. Hierbij zit ook een EFS-dometweeter in combinatie met een 16 cm middentoner. Deze middentoner maakt gebruik van een conus van natuurlijk cellulosepapier. De frequenties die je met de BOREA BRA1 kan bereiken lopen van 90 Hz tot 22 kHz. De impedantie daarentegen is gemiddeld 8 Ohm met een minimum van 4,5 Ohm.

Lees ook


Triangle BoreaTRIANGLE lanceert haar nieuwe luidsprekerserie BOREA

 


 

Supergroot is hij ook niet. Makkelijk als je niet al te veel plek hebt aan de muur bijvoorbeeld. Daarnaast kan je er voor kiezen om de kantelfrequentie te veranderen. Hiervoor heb je twee instellingen. De eerste is een lineaire voor directe verspreiding van horizontale effecten. Aan de andere kant kan je kiezen voor een opwaartse cross-over. Deze is dan weer handig om de verliezen te compenseren die kunnen voorvallen met indirecte verspreiding van verticale 3D-effecten.

Je kan de BOREA BRA1 nu op de kop tikken voor net geen 400 euro per paar. Ook heb je de keuze uit drie verschillende kleuren: zwart, wit en walnoot. Nieuwsgierig naar meer? Neem dan eens een kijkje op de website van TRIANGLE en laat je geheel op muzikale wijze verassen.