Happy birthday Pro-Ject! Het Oostenrijkse audiobedrijf dat vooral gekend is van hun gerenommeerde platenspelers wordt 30 jaar en dat vieren ze met een nieuwe toevoeging aan de Debut-draaitafelserie. Het gaat over de Debut Pro. Het model zal bovenaan in de serie komen, net na de Debut Carbon.

De Debut-Pro is grotendeels gebaseerd op het Debut-design dat we gewoon zijn. Maar bij de Debut-Pro is elk onderdeel opnieuw ontworpen. Hiermee zal je hogere kwaliteiten bereiken, aldus Pro-Ject. Een aangename audio-ervaring verzekerd dus. Daarnaast kan je met de Debut-Pro platen van 33, 45 en 78 toeren afspelen.

Pro-Ject Debut Pro

Ook is er een primeur bij de Debut-Pro. Dit is de eerste draaitafel die uitgerust is met de Carbon-Aluminium Tonearm-technologie. Hierbij verkrijg je als het ware een arm die zowel licht en stijf is. In combinatie met een goede demping en uitstekende afscherming. Je kan de toonarm ook volledig instellen voor azimut- en VTA-instellingen (verticale volghoek). Zo kan je hem zelf volledig aanpassen naar jouw smaak. Daarnaast beschikt hij ook over de Pick-IT Pro. Dit is een bewegend magneetpatroon dat vooraf is geïnstalleerd én volledig uitgelijnd.

Lees ook


debut carbon evolutionNieuwe Pro-Ject Debut Carbon Evolution

 


 

“We designed not only a new turntable but also a completely new cartridge. Now, for the 30th anniversary, we are again going back to our roots.”

De Pick-IT Pro, een interessant eindresultaat van een samenwerking met Ortofon. Deze is trouwens gebaseerd op de klassieke Ortofon 2M body. De AC drive motor aan de andere kant is volledig ‘in eigen huis’ ontworpen door Pro-Ject. Deze hebben ze bij de Debut Pro ontkoppeld van het hoofdchassis. Dit door een montageplaat met TPE gedempte bevestigingspunten. Hiermee zal je als resultaat minder interferentie ervaren. Een ruisvrije geluid staat op nummer 1.

Wil je nog minder ruis? Geen zorgen, Pro-Ject got you covered. Zo kan je de plint van de draaitafel op drie verschillende hoogtes plaatsen dankzij de verstelbare, gedempte metalen voetjes.

Weer een leuke creatie van Pro-Ject. Benieuwd wat de Debut Pro nog te bieden heeft? De productpagina vertelt je er alles over.

Verkooppunten van het merk pro-ject