Slecht nieuws voor de Hifi-sector, icoon Ken Ishiwata, is overleden. Op 25 november 2019 liet de beroemdheid het leven. Hij is overleden in zijn woonplaats op 72-jarige leeftijd.

Ken Ishiwata was het iconische boegbeeld van Marantz, ondanks dat hij niet de oprichter was van het bedrijf. 41 jaar lang heeft hij zijn hart en ziel geïnvesteerd in het bedrijf, in mei 2019 besloot hij om Marantz vaarwel te zeggen. Hij verbrak dus het contract en op die manier konden ze elk hun eigen weg verder bewandelen. Met zijn jarenlange ervaring als Senior Productmanager had hij een onberispelijk oor ontwikkeld. Ook zijn technische kennis stelde hem in staat om samen te werken met de ontwikkelaars in Europa en Japan om het legendarische Marantz-geluid te laten weerklinken in al hun producten.

KI Ruby

Met de Marantz KI Ruby-serie werd het 40-jarig jubileum van Ishiwata bij Marantz gevierd. Een heus jubileum-jaar. Maar ook iconische producten zoals de CD63mkII KI en PM66KI zijn opgedragen aan de man die volgens ons wel een waar standbeeld verdient. Er zijn zelfs producten die hij persoonlijk afstelde, voor iemand van zijn kaliber waarschijnlijk een koud kunstje.

Toen de man in mei 2019 afscheid nam van Marantz, bedankte Bart Muller (Senior VP European Commercial Operations) hem hartelijk voor zijn uitstekend bewezen diensten. Volgens Bart was de groei van Marantz in Europa grotendeels te wijten aan Ken.

Zoals we eerder al vertelden in dit bericht, Ken Ishiwata verdient echt wel een standbeeld. Wij vermoeden dat er nog een heel aantal muziekliefhebbers zijn die er ook zo over denken. De audiowereld verliest echt wel een boegbeeld met het overlijden van Ken Ishiwata. Namens het hele team Audiovideo2day wensen wij de familie en vrienden van Ishiwata ontzettend veel sterkte toe. Wil je de naasten van het iconische figuur een hart onder de riem steken? Dan kan je op de website van de begrafenisondernemer een berichtje achterlaten voor de nabestaanden om hen te condoleren.

† In memoriam: Ken Ishiwata (1947 – 2019) †

Ken Ishiwata