Moog en Korg hebben besloten vanwege het coronavirus om twee synthesizer-apps gratis aan te bieden. Ze doen dit vooral omdat ze graag positiviteit, creativiteit en expressiviteit willen verspreiden. Ook in deze moeilijke tijden.

Moog pakt uit met hun Minimoog Model D. Met deze app is het mogelijk om geluiden na te bootsen van een analoge Minimoog synthesizer uit 1970. Deze was vroeger één van de eerste synthesizers die volledig geïntegreerd was. Tegelijkertijd heeft dit ook mee de ontwikkeling van elektronische muziek gevormd.

Moog Minimoog Model D App

Is de Moog Minimoog Model D niets voor jou? Dan kan je ook eens een kijkje nemen naar de Kaossilator-app van Korg. Deze bevat zowat 150 verschillende geluiden die gaan van electronica tot akoestische instrumenten. Hij is bovendien ook enorm gebruiksvriendelijk, door te tikken of eenvoudige veegbewegingen te maken kan je alles bedienen.

Korg KAOSSILATOR

Ze zijn vooral op het idee gekomen omdat er momenteel heel wat mensen meer tijd thuis doorbrengen dan normaal.

De Minimoog Model D app blijft volledig gratis gedurende onbepaalde duur. De Kaossilator-app daarentegen blijft beschikbaar tot 20 maart of 31 maart. Respectievelijk voor Android- of iOS-gebruikers.

Wil je graag meer weten? Surf dan zeker eens naar de website van Moog of Korg.