Tijdens een livestream op het YouTube-kanaal van Playstation onthulde Mark Cerny al een deel van de nieuwste specificaties die de PS5 zou bevatten. Naast het vervangen van de harde schijf door een SSD-schijf, was er nog een belangrijke aanpassing gebeurd. Zo beloofde hij 3D-geluid voor een realistische game ervaring dat beter zou zijn dan Dolby Atmos.

In The Road to PS5-presentatie die gisteren in première ging was er duidelijk te horen dat de nieuwe PS5 geen ondersteuning zou bieden voor Dolby Atmos. In plaats daarvan zou de gameconsole wel gebruik maken van native 3D-audio dankzij de Tempest Engine. Dankzij deze nieuw ontworpen technologie worrden er veel meer mogelijkheden gecreëerd.

Via deze nieuwe feature zou het mogelijk zijn om het vallen van de regen op een realistische manier te laten weerklinken door je luidsprekers. Vroeger werd er meestal 1 geluidsfragment herhaald, denk maar een flinke regenbui bijvoorbeeld.

Mark Cerny wil met de komst van dit vernieuwde audiosysteem voor de PS5 zorgen voor een revolutie op vlak van audio.

Wanneer de PS5 precies op de markt zou komen is nog niet bekend, op hun website is er te lezen dat ze leverbaar zouden zijn in het najaar van 2020.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen van de PS5? Schrijf je dan zeker in via deze link om de hoogte gehouden te worden.

Hieronder kan je de volledige livestream ‘The Road to PS5’ herbekijken.