Eerder lieten we het jullie al weten in de review van de Veddan Origin high end luidsprekers dat het audiomerk van topniveau een nieuw product zou aankondigen. Meer bepaald midden december. En nu is het eindelijk zover: de Atom speakers van Veddan zijn wereldkundig gemaakt. Het is hun meest compacte speaker die uitgerust is met drie Ultra Fast Membrane-modules. Op die manier wordt een extreem gedetailleerd én helder geluidsbeeld gecreëerd. Het moderne en strakke ontwerp is een toevoeging aan iedere woonkamer. Aldus Veddan.

Perfect geluid, voor iedere woonkamer. Daar het is het eerste wat we te lezen krijgen op de productpagina van de Atom luidspreker. Na het reviewen van hun Origin speakers twijfelen we daar uiteraard geen seconde aan.

Veddan Atom

De Atom bevat onder andere twee woofers die geplaatst zijn in een luchtdichte cilinder. Met inbegrip van hun welbekende én unieke Ultra Fast Membrane-technologie. Zowat het ‘handelsmerk’ van Veddan.

Even terug naar die woofers. De twee exemplaren van 7 inch bevinden zich in het onderste gedeelte in een gesloten kabinet. Deze sluiten natuurlijke naadloos aan op de UFM-modules. Deze ‘symbiose’ brengt een krachtige én uiterst precieze ‘bass’ naar voren.

“Veddan is reinventing the way sound is produced. By challenging previously used rules and technologies. Enjoy music the way nature makes it: transparent, detailed and dynamic.”

Zoals we eerder al hadden vermeld is de Atom uitgerust met drie Ultra Fast Membrane-modules. Door de combinatie van deze modules wordt er een zeer groot oppervlak geconstrueerd, aangedreven door de meest krachtige magneten. Door een zorgvuldig, symmetrische plaatsing versterken de modules elkaar. Hierdoor ontstaat naar eigen zeggen een indrukwekkend geluidsbeeld.

De Atom van Veddan heeft verder nog een gemodificeerde, laatste generatie klasse D versterker ‘aan boord’. Op die manier kan een maximaal vermogen van maar liefst 1050 Watt per speaker worden gegenereerd. Klinkt indrukwekkend!

Op vlak van connectiviteit is er een bedrade, gebalanceerde XLR-ingang beschikbaar. Daarnaast is ongebalanceerd mogelijk met een speciale kabel of stekker. Ook een integratie met WiSA (Wireless Sound and Audio) is voorzien. 24 bit bij 96 kHz? Check.

Lees ook


VEDDAN ORIGINE review luidsprekersVeddan Origin Review – High End Luidsprekers

 


 

De Veddan Atom heeft een ‘potig gewicht’ van niet minder dan 22 kg. Deze speaker heeft een hoogte van 69 cm en een diameter van 25,5 cm. Benieuwd naar de meest voorname eigenschappen? Hieronder een korte opsomming:

  • Frequentiebereik: 28 Hz tot 24 kHz (+/- 3 dB)
  • Crossover frequentie: 150 Hz
  • Maximum uitvoer: 105 dB
  • Harmonische vervorming: < 1% bij 40 – 150 Hz en < 0,1% bij 150 Hz – 24 kHz

En er is nóg meer goed nieuws: de nieuwe Atom speakers zijn ondertussen al te beluisteren. Ze zijn volledig ‘klaar om te spelen’ in het Experience Center van Veddan. Je kan zelf een luistersessie inplannen via deze link. Klaar om verwonderd te worden?

De Veddan Atom luidsprekers zijn beschikbaar voor een adviesprijs van 7.999 euro per stuk. Meer weten over deze magnifieke speakers? Je leest er hier alles over.