Audiobedrijf Velodyne lanceert een nieuwe subwoofer: de MicroVee MkII. Het is een apparaat dat gemaakt is in de vorm van een kubus. De lengte, breedte en hoogte bedraagt slechts 23 cm en is daarmee uiterst compact. Je kan hem verkrijgen in zwarte of witte afwerking.

Deze nieuwe subwoofer heeft een driver aan boord die voorzien is van een conus gemaakt van aluminium waarvan de diameter 17 cm is. Aan de twee zijkanten hebben ze een passieve radiator geplaatst. Het algoritme van hun DSP-systeem heeft Velodyne ook sterk verbeterd. Ze hebben dit vooral gedaan om vervorming te voorkomen die eventueel zou kunnen ontstaan door de grote uitslag van hun conus. Zo kan er een conusbeweging gegarandeerd worden met een lineair verloop.

Vervolgens hebben ze ook nog de klasse D versterker, voeding en schakelingen verder aangepast zodat deze optimaal kunnen werken. Net als andere subwoofers van Velodyne, heeft ook de MicroVee MkII een bescherming die overbelasting kan vermijden: het anti-clipping circuit.

Intern zal je ook nog een functie tegen komen: de Subwoofer Direct. Hiermee kan je de cross-over omzeilen indien gewenst. Die cross-over frequentie gaat van 50 tot 200 Hz, de steilheid kan je instellen tussen 12 en 48 dB per octaaf. Het frequentiebereik daarentegen loopt van 38 tot 120 hZ.

We hebben nog geen prijs- of leverinformatie mogen ontvangen wat betreft de nieuwe MicroVee MkII van Velodyne. Voor meer informatie surf je best eens naar hun website.

Verkooppunten van het merk velodyne