Inderdaad, we moeten het toegeven: onze vierde aflevering van onze eigen serie ‘Hoe bouw je een eigen Home Cinema bij jouw thuis’ heeft even op zich laten wachten. In december vorig jaar zagen jullie al hoe we aan de slag gingen met de akoestiek van onze ruimte. Daarbij kregen we natuurlijk de hulp van een gerenommeerde akoestische specialist, Frank Vermeylen van Very Fine Solutions, die ons heeft geholpen om onze ruimte om te toveren tot een belevingsvolle thuisbioscoop. Maar natuurlijk waren er nog een aantal ‘werken’ nodig om alles volledig af te werken. In aflevering 4 ontdek je het resultaat van al die ‘noeste arbeid’ en kom je nog meer te weten over akoestiek.

Voor diegenen die er nog niet vanop de hoogte zijn, momenteel zijn wij bezig om onze Audiovideo2day referentieruimte om te bouwen tot een sfeervolle thuisbioscoop. In onze serie, die te volgens is op YouTube, gaan wij jullie meenemen in het volledige traject van hoe je een Home Cinema ‘op touw zet’.

Het is geen gemakkelijke sinecure want er komt heel wat bij kijken: denk maar aan de keuze van de projector, luidsprekers, kabels, zetels, akoestiek, … Om maar aan te geven dat er toch wel wat kennis en knowhow nodig is om deze op een degelijke manier te realiseren.

In deze vierde aflevering gaan we de laatste akoestische panelen tegen de muren monteren (zowel bij de extra muur als boven de verwarming als aan de voorzijde van de ruimte). Van zodra dit gebeurt was, was het tijd om het plafond aan te pakken. De eierdopjes, die moesten er natuurlijk ‘aan geloven’. Deze zijn ondertussen vervangen door panalen, die op akoestisch vlak, zeker en vast niet teleurstellen. Dat kunnen we alvast meegeven in primeur.

Benieuwd naar hoe we dat hebben aangepakt? Je ontdekt het in onze vierde aflevering.

Onze derde aflevering gemist? Bekijk ‘m hieronder.


Video: Een eigen home cinema bij jouw thuis? – Deel 3Home Cinema

 


 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen? Abonneer je dan zeker op ons YouTube-kanaal en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo mis je zeker en vast niets.

Wil ook jij graag de akoestiek verbeteren van je (luister)ruimte om het uiterste te halen uit jouw muzieksysteem? Dan kunnen wij Frank van Very Fine Solutions alvast warm aanbevelen.