Vorige week lanceerden we onze tweede aflevering van ‘Hoe bouw je een eigen Home Cinema bij jouw thuis’. Wat leuk om te lezen in de reacties dat jullie super enthousiast zijn over deze nagelnieuwe serie die te bekijken is op ons YouTube kanaal. Met trots stellen we heel graag aan jullie voor: zie hier aflevering 3 waarin we aan de slag gaan om de akoestiek van onze ruimte volledig op punt te stellen. Daarbij krijgen we natuurlijk de hulp van een gerenommeerde akoestische specialist die ons zal helpen om van onze ruimte een belevingsvolle thuisbioscoop te maken. Stay tuned!

Natuurlijk, een Home Cinema kan niet zonder beeld en geluid. Hoe je daarvoor zorgt? Uiteraard met apparatuur. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan luidsprekers, een AV-receiver, een projector, … Maar een belangrijke stap die daarbij vaak wordt overgeslagen of vergeten die toch cruciaal is om het uiterste uit die leuke en sfeervolle belevingsproducten te halen: dat is akoestiek. In deze aflevering komt Frank Vermeylen, specialist op vlak van high-end audio producten én akoestiek, van Very Fine Solutions langs om te bekijken hoe wij dit nu het beste aanpakken.

Laten we beginnen met de missie en visie van Very Fine Solutions: Verwen jezelf, geniet en schrijf je eigen muzikale verhaal samen met ons. Benieuwd welke muzikale Very Fine Solution hij voor onze ruimte in petto heeft? Je ontdekt er alles over in episode 3.

Onze tweede aflevering gemist? Bekijk ‘m hieronder.


Video: Een eigen home cinema bij jouw thuis? – Deel 2Eigen home cinema

 


 

Iedereen kent wel het spreekwoord: meten is weten. Met akoestiek is dat net hetzelfde. De eerste stap is natuurlijk om een meting uit te voeren. In onze specifieke situatie hebben we een lange sweep uitgevoerd zodanig dat we een goed overzicht kregen van de ruimte en de potentiële problemen die daarbij opduiken.

Op basis van die eerste resultaten, die jullie zullen ontdekken in de video, is Frank dan aan de slag gegaan om de akoestisch panelen eerst al eens op de grond te zetten zodanig dat hij een goed overzicht kreeg van hoe deze eerder gevonden ‘pijnpunten’ kunnen aangepakt worden met de Artnovion-producten.

Zodra hij tevreden was met deze positionering, was het tijd voor ‘mister handyman’. Met tools zoals onder andere een boormachine en nietjesmachine op luchtdruk werden de akoestische panelen definitief bevestigd tegen de muur. Na een intensieve namiddag van hard werken mocht het eindresultaat echt wel gezien en gehoord worden met als kers op de ‘audiofiele taart’: de bass trab. Het verschil? Wij kunnen jullie alvast in primeur meegeven dat het enorm indrukwekkend was.

Als ook jij graag te weten wilt komen wat deze nieuwe meting heeft opgeleverd na het plaatsen van de akoestische panelen? Dan loont het om zeker eens onze derde aflevering te bekijken van onze eigen Home Cinema serie.

Wil ook jij graag de akoestiek verbeteren van je (luister)ruimte om het uiterste te halen uit jouw muzieksysteem? Dan kunnen wij Frank van Very Fine Solutions alvast warm aanbevelen!

Verkooppunten van het merk artnovion