T+A zet met de nieuwe Solitaire P een magnetostatische hoofdtelefoon in de markt. Zelfs hebben ze een bijhorende versterker aangekondigd die heel goed samen gaat met de Solitaire P.

T+A Solitaire PHet speciale aan de nieuwe hoofdtelefoon is dat hij beschikt over een magnetostaat. De fabrikant vermeldt dat het enorm lichte membraan voordelen biedt op vlak van de geluidskwaliteit. Dankzij een speciale magneetconstructie wordt het membraan zelf volledig uitgestrekt over het volledige vlak.

Dit zou moeten zorgen voor een ruimtelijke weergave van het geluid die naar eigen zeggen ongekend zou zijn voor dit type hoofdtelefoon. Bovendien wordt hij ook volledig met de hand gemaakt in het Duitse Herford.

Maar bij een hoofdtelefoon als deze hoort natuurlijk ook een passende versterker. Daarom hebben ze de T+A Solitaire HA 200 gemaakt. De Solitaire HA 200 heeft drie hoofdtelefoon uitgangen die elk een regelbare impedantie hebben. Zo kan je de versterker aanpassen naargelang de aangesloten hoofdtelefoon.

De hoofdtelefoonversterker beschikt over analoge T+A HV-techniek. Het is een klasse A-versterker die een hoge ruststroom kan leveren. Daarnaast beweert de Duitse audiofabrikant dat het zelfs de moeilijkste hoofdtelefoons weet aan te sturen.

Op de website van T+A zagen wij dat de apparaten leverbaar zouden zijn vanaf maart dit jaar. Wil je graag meer weten over de allereerste hoofdtelefoon van T+A of de bijhorende versterker? Surf dan even naar de website van T+A.

Verkooppunten van het merk ta