David Wilson realiseerde zijn grootste droom met het uitbrengen van de WAMM Master Cronosonic. Alles wat Wilson Audio in de ruim 50 modellen en het bijna 40 jarig bestaan heeft geleerd samengevat in zijn allergrootste en tevens laatste meesterwerk. Wereldwijde recensies liegen er niet om: deze luidspreker wordt hoog aangeprezen. Enkel de zeer beperkte oplage en vrij hoge prijsklasse zorgt ervoor dat deze jammer genoeg enkel voor een zeer klein publiek beschikbaar is.

Wilson Audio Chronosonic XVXNa het overlijden van David Wilson, trad Daryll Wilson, de zoon, in zijn voetsporen. De recente modellen Sabrina en Sasha DAW kwamen al van zijn hand. Geïnspireerd op de WAMM MC van zijn vader wilde hij de lat nog hoger leggen en zo kwam de meest extravagante luidspreker tot nu toe ter wereld: de Chronosonic XVX.

Ze omvat meer innovatie, technologie, nieuwe materialen en productietechnieken dan ieder Wilson Audio model dat hem ooit voor ging. Veel hiervan is direct afgeleid van de WAMM MC, fijn geslepen voor de vorm en functie van de XVX.

Toch vinden we in het statement van Daryll en zijn team ook een groot aantal compleet nieuwe ontwikkelingen. Neem de lower-midrange als voorbeeld. De voltooiing van een ambitieus research project geïnitieerd door David Wilson, nog ver voor zijn overlijden waarbij hij samen met lead engineer Vern Credille onderzoek deed naar de optimalisatie van de magneetstructuur. Een door Wilson Audio ontwikkelde magneet configuratie op basis van Alnico magneten vormt de motor die de spreekspoel extreem nauwkeurig onder controle houdt met verbijsterend lage vervorming als resultaat. Een eigen ontwikkeling die met de komst van de Chronosonic XVX voor het eerst geïntroduceerd wordt.

Wilson Audio Chronosonic XVXDe Chronosonic XVX is net als het model waarop hij geïnspireerd is met een verwachte verkoopprijs van ongeveer € 430.000,- uitzonderlijk kostbaar. Het is een uniek statement waarmee Wilson Audio laat zien waartoe ze in staat zijn maar tegelijkertijd ook een richtlijn zet voor de toekomst. Wilson Audio staat voor innovatie. Een onstuitbare drang naar perfectie en compromisloze kwaliteit die de producten steeds verder stuwen naar het allerhoogst haalbare. Die innovaties en ontwikkelingen vloeien zonder twijfel weer terug in de Wilson Audio modellen van de toekomst. Modellen met gecalculeerde concessies ten opzicht van het absolute ideaal maar 100% trouw aan de filosofie van Wilson Audio. Welke modellen en wanneer dat zal zijn is niet bekend maar dat de Chronosonic XVX centraal staat als Wilson Audio’s absolute referentie dat is zeker!

Verkooppunten van het merk wilson-audio