Het Duitse high-end audiomerk T+A heeft twee nieuwe multi-source spelers gelanceerd: de MP 2000 R G3 en MP 2500 R G3. Deze spelers zijn ontworpen om de hoogste kwaliteit audioweergave te bieden vanuit verschillende digitale en analoge bronnen, zoals cd’s, streamingdiensten en netwerkaudio. Met de introductie van de derde generatie van deze populaire spelers, onderstreept T+A zijn toewijding aan hoogwaardige audiotechnologie en innovatief ontwerp.

Een alles-in-één oplossing

De MP 2000 R G3 en MP 2500 R G3 zijn multi-source spelers die speciaal zijn ontworpen voor veeleisende audiofielen die het beste willen uit zowel digitale als analoge audiobronnen. Beide spelers kunnen fungeren als een cd-speler, netwerkstreamer, DAB/FM-radio en DAC (Digital-to-Analog Converter), waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die op zoek is naar een alles-in-één oplossing voor hun hifi-systeem.

De derde generatie, aangeduid met G3, brengt aanzienlijke verbeteringen met zich mee ten opzichte van eerdere modellen. Zowel de MP 2000 R G3 als de MP 2500 R G3 zijn uitgerust met T+A’s nieuwste DAC-technologie en ondersteunen een breed scala aan digitale audioformaten, waaronder PCM tot 384 kHz en DSD tot DSD 512, wat zorgt voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit.

Kenmerken van de MP 2000 R G3

De MP 2000 R G3 is een zeer geavanceerde multi-source speler die is ontworpen voor muziekweergave van de hoogste kwaliteit. Deze speler combineert cd-weergave met geavanceerde netwerkstreamingmogelijkheden, waardoor je zowel van fysieke als digitale muziekcollecties kunt genieten. Dankzij de geïntegreerde quad DAC levert de speler een uiterst nauwkeurige digitale-naar-analoge conversie, wat resulteert in een zuiver en gedetailleerd geluid.

De MP 2000 R G3 biedt daarnaast ondersteuning voor Tidal, Qobuz, en Spotify, evenals internetradio en muziekweergave via UPnP/DLNA. Dit maakt het apparaat ideaal voor gebruikers die zowel van high-res streaming als van traditionele cd’s willen genieten. Bovendien is de speler compatibel met de meest recente audiostandaarden, inclusief MQA-decodering voor de beste kwaliteit van gestreamde muziek.

Kenmerken van de MP 2500 R G3

De MP 2500 R G3 bouwt voort op de technologieën van de MP 2000 R G3, maar biedt nog meer mogelijkheden. Dit model is uitgerust met een SACD-speler, wat betekent dat naast cd’s ook Super Audio CD’s kunnen worden afgespeeld voor een nog hogere geluidskwaliteit. De toevoeging van SACD-weergave maakt de MP 2500 R G3 een uitstekende keuze voor muziekliefhebbers die hun collectie in het beste beschikbare formaat willen beluisteren.

Net als de MP 2000 R G3 biedt de MP 2500 R G3 ondersteuning voor verschillende streamingdiensten en internetradio, evenals een breed scala aan digitale audioformaten. Ook dit model beschikt over de quad DAC-technologie van T+A, wat zorgt voor een optimale conversie van digitale signalen naar analoge output, zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor levert de MP 2500 R G3 ongeëvenaarde geluidskwaliteit, ongeacht de audiobron.

Verbeterde DAC-technologie en audioformaten

Een van de grootste verbeteringen in de G3-generatie van de MP 2000 R en MP 2500 R is de geavanceerde DAC-technologie. Beide spelers maken gebruik van quad DAC-technologie, die werkt met afzonderlijke DAC’s voor de verwerking van PCM en DSD-signalen. Hierdoor kunnen de spelers elk digitaal signaal met de hoogste precisie verwerken en omzetten naar analoge geluidssignalen.

Daarnaast ondersteunen beide spelers PCM tot 384 kHz en DSD tot DSD 512, wat ze geschikt maakt voor het afspelen van de meest veeleisende high-res audioformaten. Dit zorgt ervoor dat luisteraars kunnen genieten van de beste geluidskwaliteit, ongeacht of ze luisteren naar gestreamde muziek, cd’s of SACD’s.

Connectiviteit en gebruiksgemak

Zowel de MP 2000 R G3 als de MP 2500 R G3 zijn ontworpen met uitgebreide connectiviteitsopties, waardoor ze eenvoudig in elk hifi-systeem kunnen worden geïntegreerd. Beide spelers beschikken over meerdere digitale en analoge ingangen, waaronder USB, optische en coaxiale ingangen, evenals gebalanceerde XLR-uitgangen voor een optimale signaaloverdracht. Dit maakt ze ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar veelzijdigheid en flexibiliteit in hun audiosysteem.

Daarnaast zijn beide spelers eenvoudig te bedienen via de bijgeleverde afstandsbediening of de T+A Control App, waardoor je gemakkelijk door je muziekcollectie kunt bladeren en de instellingen van de speler kunt aanpassen.

Beschikbaarheid en prijs

De MP 2000 R G3 en MP 2500 R G3 zijn per direct beschikbaar via geselecteerde high-end audiozaken en de officiële website van T+A. De MP 2000 R G3 heeft een adviesprijs van ongeveer €8.300, terwijl de MP 2500 R G3 verkrijgbaar is voor ongeveer €11.500, dankzij de toevoeging van SACD-weergave. Beide modellen bieden uitstekende prestaties en veelzijdigheid, en zijn een must voor iedere serieuze audiofiel die op zoek is naar een multi-source oplossing van topklasse.

Met de lancering van de MP 2000 R G3 en MP 2500 R G3 zet T+A opnieuw de standaard in high-end audio. Deze multi-source spelers combineren geavanceerde technologie met een breed scala aan functionaliteiten, wat resulteert in een luisterervaring die zelfs de meest veeleisende muziekliefhebbers zal imponeren.

Verkooppunten van het merk ta