Het gebruik van een internetbrowser op je TV wordt waarschijnlijk weinig benut. Ga jij echt surfen op je TV? Is die smartphone, tablet of laptop niet veel handiger? Tot op vandaag! Amazon heeft om speciale redenen een browser in hun TV streaming systeem geïntegreerd. De Amazon Silk-browser, die al op Fire-tablets werd uitgebracht, is nu beschikbaar voor Amazon Fire TV set-top boxes, sticks en Fire TV Edition HDTV’s. Je kunt het downloaden vanuit de app store voor de ondersteunde apparaten.

Tot nu toe is de ondersteuning beperkt tot de Fire TV-boxen van de eerste en tweede generatie en de tweede generatie Stick – plus de Westinghouse / Element 4K TV die Amazon’s Fire TV-software als besturingssysteem gebruikt. Vreemd is dat de meest recente Fire TV die dit najaar is uitgebracht de Silk-browser nog niet kan uitvoeren. Amazon zegt dat de update die in december zal verschijnen dit probleem zal oplossen.

Amazon merkt dat heel wat surfers content bekijken die niet geïntegreerd worden in de standaard applicaties. Daarom zorgen ze er voor dat deze gebruikers hun webbrowser voor deze content (lees illegale video sites en XXX content…) kunnen gebruiken. Hiermee zorgen ze voor een oplossing voor het dagelijkse surfgedrag van de meeste internet gebruikers en willen ze ook hiermee heel wat klanten op hun wenken bedienen.

Video’s bekijken in de Silk browser gaat blijkbaar behoorlijk goed. Dus surfen in Silk zou een andere manier kunnen zijn om content te streamen die niet direct beschikbaar is in het ecosysteem van apps en services van Amazon. Toch vermoeden we dat deze optie nog steeds een stapje te ver voor de traditionele surfer gaat zijn. De meeste webbrowser op smart tv’s worden immers weinig gebruikt.