Een Dolby Vision 4K UHD SACD Blu-ray speler. Dat is, kort door de bocht, wat de UBR-X110 universele disc-speler van het Franse Reavon omvat. Dit exemplaar is heeft een solide ‘constructie’ en houdt er een hoge SN-verhouding op na. Perfect om zowel een hoogwaardige beeld- als geluidsweergave neer te zetten. Zoals je waarschijnlijk al zou verwachten wordt er ondersteuning geboden voor het Ultra HD Blu-ray formaat. Intens genieten van je favoriete films in een resolutie die 4 keer groter is dan 1080p? Het is maar één van de vele ‘blikvangers’ die de UBR-X110 rijk is.

De Reavon UBR-X110. Trotse opvolger van de UBR-X100 die het Franse audiomerk eerder al lanceerde. Deze gloednieuwe telg binnen het portfolio van Reavon betreft een 4K Blu-ray speler die zowat alle optische schijven kan lezen. Alsook wordt de mogelijkheid geboden om SACD’s af te spelen. Klinkt als muziek in onze oren.

Reavon UBR-X110

Wat betreft comptabiliteit kan de UBR-X110 overweg met het nieuwste formaat van Dolby Vision dat een verbluffende HDR-beeldtechnologie biedt met buitengewone kleuren, contrast en helderheid op het scherm. Met inbegrip van 4K upscaling én ‘True 24p Cinema’.

Lees ook


Reavon UBR-X100Reavon UBR-X100: get the best home entertainment experience

 


 

Dat dit model overweg kan met Ultra HD Blu-ray discs, dat wisten jullie al. Maar daar stopt het niet want er wordt ook ondersteuning geboden voor DVD, DVD Audio, SACD, CD, … Ben jij niet alleen een ‘beeldfanaat’ maar ook een echte muziekliefhebber in hart en nieren? Dan weet de UBR-X110 verder nog te imponeren met FLAC, AIFF, DFF, DSF, … De content kan afgespeeld worden vanaf een externe schijf via USB of DLNA.

“The 1,6 mm thick chassis base is reinforced with a 3mm thick steel plate under the rigid base to minimize noise from mechanical movement of the optical assembly.”

Op bovenstaande foto’s was het al te zien: de UBR-X110 is voorzien van een on-screen display. Zo kan er informatie worden getoond omtrent hetgeen dat wordt afgespeeld. Voort kan er eenvoudig informatie worden gecontroleerd omtrent de mastering. Met name MaxFALL (Maximum Frame Average Light Level) en MaxCLL (Maximum Content Light Level) die beschikbaar is voor sommige HDR-inhoud evenals HDR- en HDMI-uitvoerinformatie.

Reavon heeft ervoor gekozen om met hun UBR-X110 volledig digitaal te gaan. Er is een dubbele HDMI-uitgang aanwezig waarbij een onderscheid gemaakt kan worden tussen audio en video. Ook heeft dit exemplaar een coaxiale digitale audio-uitgang beschikbaar.

Om alles eenvoudig vanop een afstand te bedienen wordt een zogenaamde ‘backlite afstandsbediening’ meegeleverd. Op deze ‘remote’ is onder andere een info-knop waarmee gedetailleerde, technische informatie van het desbetreffende programma geraadpleegd kan worden. Denk maar aan ‘parameters’ omtrent beeld en/of geluid.

Uiteraard hebben we in dit nieuwsbericht nog maar het tipje van de ‘audiovisuele sluier’ gelicht. Benieuwd naar alle verdere details van de Reavon UBR-X110? Surf dan zeker eens naar hun website en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk reavon