Astell&Kern stelt hun nieuwste, draagbare USB DAC voor: ontdek de HC3. De digitaal-naar-analoog convertor voor ‘on the go’ beschikt over dubbele ESS DAC’s en is compatibel met iOS- als Android smart devices. Het exemplaar is daarnaast voorzien van microfoonaansluitingen voor nog meer entertainment en spraakfuncties. Bij de HC3 gaan termen als ‘licht’ en ‘compact’ hand in hand met elkaar.

Zoals de ‘naam’ al doet vermoeden, is deze telg al toe aan zijn derde generatie. Doorontwikkeling ten top. De nieuwe HC3 heeft een gewicht van slechts 20 gram. Alle componenten zijn gehuisvest in een aluminium behuizing.

De HC3 maakt, meer specifiek, gebruik van dubbele ES9219MQ DAC’s die door audioliefhebbers zeker worden gewaardeerd. Niet alleen omwille van zijn vermogen als het gaat om HiFi geluidskwaliteit, maar ook om zijn lage stroomverbruik. Een dubbel afgeschermde kabel zorgt ervoor dat je jouw favoriete muziek moeiteloos kan ervaren, zonder compromissen te sluiten. Om een gedetailleerde volumeregeling te bekomen, is een eigen applicatie beschikbaar.

Op het toestel zijn LED-lampjes aanwezig. Hiermee wordt de ‘status’ van het ingangsignaal aangegeven. Zo staat blauw bijvoorbeeld voor DSD en rood voor PCM. Wanneer een witte LED actief is, staat de HC3 in een stand-by modus.

Astell&Kern maakt zich sterk dat de HC3 ontworpen is op een dusdanige manier dat ruis gereduceerd wordt tot een absoluut minimum. De S/R-verhouding bedraagt 118 dB (1 kHz), de THD+N is vastgelegd op 0,0005 procent (1 kHz). Er wordt een uitgangsspanning gegeneerd van 2 Volt RMS. De HC3 kan ‘overweg’ met drie- of vierpolige 3,5 mm plug-oortelefoons en headsets.

Wat betreft ‘power’: er is geen externe voedingsbron nodig. De HC3 krijgt zijn ‘stroom’ van het aangesloten apparaat. Door middel van een bijgeleverde USB-C naar Lightning-adapter is de draagbare DAC compatibel met iOS-apparaten. Er wordt verwacht dat de eerst leveringen binnenkort van start gaan. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wat de exacte adviesprijs zou zijn voor de Benelux.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Verkooppunten van het merk astell-kern