Twee nieuwe versterkers zullen de Anniversary-lijn uitbreiden, die in 2016 werd gelanceerd om het 20-jarig jubileum van het bedrijf te vieren. De Bellini is een voorversterker en de Donizetti een eindversterker.

Anniversary Bellini

De Bellini-jubileumvoorversterker, ontworpen in de Airtech-laboratoria, maakt deel uit van de jubileumlijn en stelt opnieuw een van de historische producten van Audio Analogue voor. Het enige dat dit nieuwe model en de vorige versies van Bellini gemeen hebben, blijft de naam, terwijl het project en de gebruikte technische oplossingen compleet nieuw zijn.

Uitgaande van de uitstekende basis gevormd door de voorversterkersectie van de Maestro Anniversary geïntegreerde versterker, zijn de nieuwigheden met betrekking tot de laatste echter veelvoudig. De eerste is de voedingstrap die volledig opnieuw is ontworpen met behulp van een inductief-capacitieve filtering om netstoringen te minimaliseren. De filterinductantie is speciaal voor dit apparaat ontworpen en geproduceerd.

De versterkingsfase, genaamd SeGeSTA (Single Gain Stage Transconductance Amplifier), is ontworpen om de voorversterker nog stiller te maken terwijl de structuur volledig in balans blijft en zonder globale feedback. Het circuit heeft 4 lagen en de positionering van de componenten is zorgvuldig doordacht om kruisingen tussen de ingangs- en uitgangssignalen en vooral tussen de digitale besturingssignalen en de gevoelige analoge signalen te voorkomen.

Het gebruik van audiograde componenten en interne bedrading gemaakt met 7N OCC pure koperen kabels maken het plaatje compleet. Bellini-jubileum is verkrijgbaar in zilveren en zwarte afwerking en wordt geleverd met een afstandsbediening van massief aluminium en een Airtech-netsnoer.

Anniversary Donetti

De eindversterker Donizetti Anniversary maakt deel uit van de Anniversary-lijn en stelt opnieuw een van de historische producten van Audio Analogue voor. Het enige dat ook dit nieuwe model en eerdere versies van Donizetti gemeen hebben, blijft de naam, terwijl het gebruikte project en de technische oplossingen compleet nieuw zijn.

Het is een krachtige eindversterker: met zijn 250 W aan 8Ω verdubbelt de helft van de impedantie perfect elke luidspreker. De versterker heeft een complete dual-mono-configuratie, uitgaande van de twee 1200VA toroidale transformatoren die speciaal zijn ontworpen voor een lage dispersie van de flow.

Gebruikt de SeGeSTA (Single Gain Stage Transconductance Amplifier) ​​configuratie gevolgd door een groep van vier transistors om alle benodigde stroom te leveren zonder de gain stage performance te beïnvloeden. De versterker maakt geen gebruik van algemene feedback.

Het 4-laags gedrukte circuit is zo ontworpen dat het ingangssignaal nooit het uitgangssignaal passeert en dat de gevoelige versterkingsfasen zo ver mogelijk van de transformators verwijderd zijn. Alle componenten zijn van het hoogste niveau, te beginnen met militaire standaardweerstanden om door te gaan met de condensatoren op de Airtech-specificatie tot aan de bedrading van 7N OCC-koper en de puur koperen en vergulde aansluitingen.

Donizetti Anniversary is verkrijgbaar in zilver en zwart. Donizetti Anniversary kan ook worden gebruikt in monoconfiguratie, waardoor nog extremere prestaties worden bereikt, denk maar aan het uitgangsvermogen dat meer dan 1000W bereikt op 8 Ohm impedantie.

Zowel de voor- als eindversterker zijn beschikbaar in een zilveren of zwarte uitvoering. De Anniversary Bellini kost €5.550 en de Anniversary Donizetti €9.500.

Verkooppunten van het merk audio-analogue