Vorig jaar bracht Ortofon ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag haar meest technologische MC cartridge uit: de MC Century, waarvan er slechts 100 stuks beschikbaar waren. Deze technologische ontwikkelingen worden nu ook gebruikt in hun nieuwe topmodel: de MC Anna Diamond.

Ortofon MC Anna DiamondDeze nieuwe cartridge is gebaseerd op het originele ontwerp van de MC Anna. Een groot verschil: de MC Anna Diamond gebruikt, zoals de naam al doet uitschijnen, een diamanten cantilever gebruikt in combinatie met een Ortofon Replicant 100 diamanten stylus.

Ortofon heeft aanzienlijke maatregelen genomen om de consistentie te beheersen en de resonantie te verminderen in combinatie met de grootst mogelijke transparantie. Bijvoorbeeld, de naald en de cantilever zijn verbonden binnen een nieuw verbeterd generatorsysteem, dat een ijzer-kobaltlegering heeft voor grotere controle. Meerdere titaniumlagen worden aan elkaar gelast om een ​​behuizing uit één stuk te creëren, die volgens Ortofon ook nauwkeurige dichtheidsregeling en hoge interne demping mogelijk maakt.

Ortofon MC Anna DiamondOrtofon is ook op zijn hoede voor het gebruik van de MC Anna Diamond met een verscheidenheid aan toonarmen en draaitafels, waardoor het een uitgangsimpedantie van 6 ohm en een lage tot gemiddelde uitgangsspanning van 0,2 mvolt heeft.

Ortofon staat erom bekend om producten toe te wijden aan high-end audiofiguren, en dat heeft ze met deze nieuwe cartridge ook gedaan: de MC Anna Diamond werd ontwikkeld als eerbetoon aan Anna Netrebko, een Russische operasopraan die bekend staat om haar werk in de afgelopen twee decennia.

De MC Anna Diamond wordt geleverd in een luxe Japanse houten kistje, met een gebruiksaanwijzing en onderhoudskit. Vanaf juni zou deze in Groot-Brittanië verkrijgbaar zijn voor £7250. Wanneer en voor welke prijs deze in de Benelux zal verschijnen is nog niet bekendgemaakt.

Ortofon MC Anna Diamond

Verkooppunten van het merk ortofon