De bestaande QR-serie van Audiovector krijgt er een nieuwe telg bij: ontdek het QR7. Zowat het topmodel binnen de line-up van speakers. De QR7 van Audiovector betreft een drieweg vloerstaander die voorzien is van een AMT tweeter, 6 inch middentoner en een ‘duo’ van 8 inch woofers. Dit alles werd vervat in een relatief bescheiden behuizing van slechts 114 cm hoog en 25 cm breed. Een belangstellende zal de keuze hebben tussen 3 verschillende uitvoeringen waaronder hoogglans zwart, slijplak wit en (donker) walnoot fineer.

Net zoals zijn ‘kleinere broer’, de QR5, is dit model voorzien van een AMT tweeter. Deze AMT tweeter biedt door zijn groter formaat een bredere soundstage. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat het geluid nog meer de ruimte ‘binnenkomt’. Er is geopteerd om de middentoner meer te laten integreren met de AMT tweeter. Zo wordt de overgang tussen het hoog/midden gebied en de lage frequenties nog ‘mooier’ gemaakt. Het resultaat? Een meer coherent geluidsbeeld.

In vergelijking met de QR5 heeft Audiovector gekozen voor twee 8 inch woofers. Op die manier kan er meer ‘body’ geïntegreerd worden in het laag. Perfect voor de muziekliefhebbers met een ietwat grotere ruimte. Met een gevoeligheid van 90,5 dB is de Audiovector QR7 relatief makkelijk aan te sturen. Op die manier kan de vloerstaander perfect gecombineerd worden met een buizenversterker of geïntegreerde versterker in de klasse A, AB of zelfs D.

De plaatsing van de Audiovector QR7 is relatief eenvoudig. Goed om te vermelden is dat het model beschikt over een downfiring baspoort die geplaatst is tussen de luidspreker en plint. Er is geen baspoort aan de achterzijde wat een plaatsing dichterbij de achtermuur mogelijk maakt.

Benieuwd naar de specificaties?

  • Systeem: 3 weg
  • Kastontwerp: basreflex (poort aan onderzijde)
  • Vermogen: 25 – 300 Watt
  • Frequentiegebied: 28 – 52 kHz
  • Cross-over: 425 Hz en 3 kHz
  • Impedantie: 6 Ohm
  • Gevoeligheid: 90,5 dB
  • Afmetingen: 104 x 25 x 40 cm (H x B x D)

Zoals aangehaald tijdens de inleiding heeft een belangstellende de keuze tussen 3 kleuren waaronder ‘White Silk’, ‘Dark Walnut’ en ‘Black Piano’. Afhankelijk van de variant heeft de luidspreker een zwart (hoogglans zwart en walnoot) of wit front (slijplak wit). De Audiovector QR7 wisselt van eigenaar voor een adviesprijs van 5.700 euro (per paar).

Audiovector beklemtoont dat het ontwerpdoel van de QR serie altijd is geweest om de meest geavanceerde technologie aan te bieden dat wordt geleverd in een perfect afgewerkt én geproportioneerd high-end pakket. Het geluid kan het best omschreven worden met termen als groot, krachtig en dynamisch maar toch subtiel en gedetailleerd wanneer dat nodig. Een perfecte ‘oplossing’ voor alle soorten muziek.

Verkooppunten van het merk audiovector