Is het een DAC, masterclock en hoofdtelefoonversterker? Gaat het hier om 1 ‘systeem’ dat bestaat uit 3 ‘apparaten’? Is het ontworpen door het Britse dCS? Driemaal: ja! dCS Audio komt aanzetten met een compleet nieuwe line-up genaamd Lina. Het is speciaal ontworpen voor de muziekliefhebbers, audiofielen, … onder ons die ervan houden om hun favoriete muziek te laten weerklinken in een hoofdtelefoon. Naar eigen zeggen biedt Lina dé ultieme sonische ervaring voor echte hoofdtelefoonkenners.

Moest je minder bekend zijn met dCS, het audiomerk geeft al meer dan 30 jaar vorm aan de toekomst van digitale audio. De producent ontwikkelt unieke producten en technologieën die een revolutie teweeg hebben gebracht. Zowel bij het opnemen als afspelen van muziek. In de afgelopen 35 jaar hebben ze baanbrekende producten en eigen technologieën ontwikkeld voor muziekliefhebbers en opnameprofessionals. Gaande van de allereerste DAC’s en ADC’s met hoge resolutie tot de meermaals bekroonde dCS Bartok Headphone DAC.

Nu wordt hier aan toegevoegd: Lina. Zoals eerder aangehaald betreft dit een totaalsysteem dat bestaat uit 3 individuele toestellen waaronder de dCS Lina Network DAC, dCS Lina Master Clock en dCS Lina Headphone Amplifier. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het  respectievelijk over een DAC, masterclock en hoofdtelefoonversterker. Het ‘trio’ van belevingsapparaten is apart verkrijgbaar maar kan ook gecombineerd worden, dCS noemt dit het Lina systeem.

“With a dedicated Network DAC, Headphone Amplifier and Master Clock, Lina is the first dCS system purpose built for headphone listening.”

Maar wat zijn nu de echte ‘highlights’ van Lina? Een eerste troef die niet te missen is: de solid state hoofdtelefoonversterker. Dit model zorgt voor optimale prestaties. Overigens wordt een comptabiliteit gegarandeerd met een breed scala van hoofdtelefoons. Gaande van IEM’s tot referentieniveau over-ear oortelefoons.

Een ander voordeel: de dCS Ring DAC in combinatie met een digitaal verwerkingsplatform garanderen een uitzonderlijk geluid. Ongeacht de bron, genre of audioformaat dat je hebt gekozen. Er wordt ondersteuning geboden op vlak van streaming door middel van Roon, Spotify, Deezer, Qobuz, TIDAL, internetradio en Apple AirPlay.

Zoals je waarschijnlijk al kon afleiden van de foto’s heeft dCS Audio gekozen voor een modulair ontwerp. Het ‘pakket’ kan verticaal gestapeld worden. Ook ben je in de mogelijkheid om de 3 ‘eenheden’ horizontaal naast elkaar te zetten. Zo kan je het systeem configureren op basis van jouw ruimte.

De dCS Lina Master Clock levert dan weer een nauwkeurig en stabiel referentiesignaal voor een verbeterde geluidskwaliteit bij streaming en luisteren via USB. Als ‘kers op de taart’ mag een ‘flexibele architectuur’, gebaseerd op FPGA, niet ontbreken. dCS voegt er graag aan toe dat een lange levensduur van het product werkelijkheid wordt. Gecombineerd met nieuwe functies en verbeteringen die via eenvoudige software-updates worden geleverd.

Uiteraard hebben we hier nog maar een tipje van de ‘muzikale sluier’ gelicht omtrent het Lina systeem. Wil je meer weten over de toestellen ‘an sich’? Surf dan zeker eens naar de productpagina van de dCS Lina Network DAC, dCS Lina Master Clock, dCS Lina Headphone Amplifier en laat je verrassen.

Kan jij, net zoals ons, hier geen genoeg van krijgen? Dan is het een absolute aanrader om deze video eens te bekijken die dCS Audio lanceerde om de introductie van Lina kracht bij te zetten. De ingenieurs, ontwerpers en managing director David Steven vertellen je meer over de ‘creatieve reis’ en ontwerpdoelstellingen voor Lina. Het filmpje werpt een een openhartige blik op de uitdagingen en triomfen die dCS heeft ervaren op hun weg naar het creëren van de meest technisch geavanceerde head-fi producten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. Nieuwsgierig?

Verkooppunten van het merk dcs