Tijdens de High End München-beurs trok AVM veel aandacht met hun indrukwekkende audio-apparatuur. Ze hadden ook een unieke locatie: een grote toonruimte in Motorworld, recht tegenover het MOC. Hier konden bezoekers niet alleen genieten van hoogwaardige audioproducten, maar ook van zeldzame sportauto’s. Deze combinatie van geluid en auto’s maakte de AVM-ervaring nog specialer.

AVM staat bekend om hun uitgebreide productgamma, dat varieert van de AVM30.3 serie tot de high-end OVATION lijn. Daarnaast tonen ze hun ROTATION lijn van draaitafels, waarbij het nieuwste model, de R30.3, in de schijnwerpers stond.

Toevoegingen aan de CONDITION lijn

Tijdens het evenement werd de CONDITION lijn uitgebreid met de PC 3.3 en PC 5.3 Power Conditioners. Deze apparaten bieden innovatieve oplossingen voor het verbeteren van de stroomvoorziening. Met een getimede opstart van de verschillende uitgangen en een effectieve opschoning van elektrische vervuiling, zorgen ze voor een ongeëvenaarde geluidskwaliteit.

Aan de ingang van deze modellen bevindt zich een DC-filter dat gelijkspanning uit het stroomnet filtert. Dit vermindert of elimineert het brommen van transformatoren aanzienlijk. De PC 3.3 biedt twee hoog-vermogen en vier laag-vermogen uitgangen, terwijl de PC 5.3 vier hoog-vermogen en acht laag-vermogen uitgangen heeft. De prijs voor de PC 5.3 ligt rond de 5.790 euro, en de PC 3.3 kost ongeveer 3.790 euro.

Voorstelling van de OVATION lijn

In de OVATION lijn presenteerde AVM een interessante eindversterker: de SA 8.2 Master Edition. Deze scherp geprijsde versie van de veel duurdere SA 8.3 (bijna 20.000 euro) biedt hoogwaardige prestaties voor een meer toegankelijke prijs van 12.290 euro. De SA 8.2 Master Edition is uitgerust met een overgedimensioneerde 1000VA ringkerntransformator. Deze levert een vermogen van 200W. Dit is iets minder dan de 350W van de SA 8.3, maar nog steeds indrukwekkend.

Vooruitblik: nieuwe streaming-versterkers en phonotrappen

Hoewel niet getoond tijdens de beurs, heeft AVM ook nieuwe producten aangekondigd in hun prijslijst: de geïntegreerde streaming-versterkers AS 5.3 en AS 3.3, evenals de phonotrappen PH 5.3 en PH 3.3 in de EVOLUTION lijn. Zoals gebruikelijk bij AVM, zullen de 5.3 modellen waarschijnlijk buizen bevatten, terwijl de 3.3 modellen zonder buizen zullen worden uitgevoerd. Prijzen en beschikbaarheid van deze producten worden binnenkort verwacht.

Voor de liefhebbers van zowel verfijnde geluidsweergave als stijlvolle sportauto’s, was de AVM-ervaring op deze beurs een ware traktatie. Met hun innovatieve producten en bijzondere presentatie hebben ze een blijvende indruk achtergelaten. De nieuwe producten zijn en meerwaarde voor het AVM-assortiment.

Verkooppunten van het merk avm