Pro-Ject Audio Systems heeft opnieuw indruk gemaakt met hun nieuwste draaitafel: de 6 Perspex Balanced. Deze high-end platenspeler belooft een ongeëvenaarde luisterervaring dankzij zijn ontwerp en technologie. 

Esthetiek ontmoet technologie in de 6 Perspex Balanced draaitafel. Rustend op drie individueel verstelbare TPE-gedempte aluminium kegels, biedt het transparante acryl chassis uitstekende trillingsisolatie. Bijkomend zweeft het subchassis op drie magnetische velden van Corian, wat ongewenste resonanties minimaliseert.

De draaitafel beschikt over de 9″ CC EVO toonarm, vervaardigd uit carbon en uitgerust met een massieve lagerconstructie. Deze toonarm maakt gebruik van een omgekeerde cardanische ABEC 7 lager van hoge kwaliteit, wat een nauwkeurige tracking garandeert. Bovendien biedt het aluminium toonarmbasis de mogelijkheid om zowel de azimut als de verticale trackinghoek (VTA) aan te passen, cruciaal voor het optimaal benutten van uw cartridge.

Een kenmerk van deze draaitafel is de “True Balanced” aansluiting, mogelijk gemaakt door de bijgeleverde Pick it MC3 cartridge. Deze cartridge levert een krachtige en dynamische geluidsweergave, ideaal voor pop, rock en klassieke muziek. De gebalanceerde verbinding zorgt voor een ruisvrije signaaloverdracht, wat de geluidskwaliteit aanzienlijk verbetert.

Technische Specificaties

Wat betreft technische specificaties beschikt de Pro-Ject Audio 6 Perspex Balanced draaitafel over een snaaraangedreven AC-motor met een DC-gestuurde AC-generator voor elektronische snelheidsregeling bij 33 en 45 RPM. Het plateau, een MDF/vinyl sandwich met een diameter van 300 mm, wordt ondersteund door een omgekeerd roestvrijstalen lager met een keramische kogel. De draaitafel heeft zowel RCA phono als 5-pin mini XLR uitgangen. Met afmetingen van 460 x 183 x 365 mm en een gewicht van 11 kg is het een combinatie van functionaliteit en elegantie.

De Pro-Ject Audio 6 Perspex Balanced is een meesterwerk van precisie en vakmanschap. Met zijn geavanceerde ontwerp en innovatieve technologie biedt deze draaitafel een uitzonderlijke geluidskwaliteit en luisterervaring.

Verkooppunten van het merk pro-ject