Tijdens de High End München-beurs presenteerde Harbeth hun nieuwste luidspreker, de NLE-1, wat staat voor ‘New Listening Experience’. Dit model betekent een radicale verandering voor het merk. Voor het eerst wordt hun bekende RADIAL-conus technologie gecombineerd met DSP (Digital Signal Processing) en interne versterking. Het resultaat? Deze luidspreker biedt volgens hen een uitzonderlijke geluidservaring. Het zal zowel audiofielen als casual luisteraars aanspreken.

Een compact ontwerp met groots geluid

De NLE-1 is ontworpen met een kleine voetafdruk, ideaal voor gebruik in kleinere kamers, maar veelzijdig genoeg om onderdeel te worden van een surround-systeem of zelfs een professionele (Atmos) studio. Dit maakt de NLE-1 niet alleen een uitstekende keuze voor thuisgebruik, maar ook voor meer professionele toepassingen.

Elke luidspreker bevat een digitaal wisselfilter dat zowel het mid/laag als het hoog aanstuurt, in combinatie met een paar 50W klasse D versterkers. Deze versterkers staan bekend om hun ultra-lage vervorming en hoge dempingsfactor, wat zorgt voor een heldere en nauwkeurige geluidsweergave.

Verfijnde technologie en flexibele aansluitingen

De connectiviteit van de NLE-1 is net zo indrukwekkend als zijn geluidskwaliteit. De luidsprekers kunnen worden aangesloten via een XLR-ingang, en maken gebruik van een externe 24V voeding. Een praktische switch op de achterkant van de luidspreker biedt de mogelijkheid om het laag een octaaf te verlagen bij lage volumes, wat een verfijnde luisterervaring biedt zonder aan detail in te boeten.

Kortom, de NLE-1 luidsprekers bieden een unieke luisterervaring die zowel in kleinere ruimtes als in professionele omgevingen tot hun recht komt. De combinatie van hoogwaardige DSP, klasse D versterking, en de flexibiliteit van de aansluitmogelijkheden maken de NLE-1 een veelbelovende aanvulling op het assortiment van elke serieuze muziekliefhebber of audiofiel.

Hoewel de prijs en levertijd voor de Benelux nog niet zijn bepaald, kunnen we verwachten dat de NLE-1 zijn weg zal vinden naar de hifi-winkels en audiofiele huizen in onze regio.

Verkooppunten van het merk harbeth