Recentelijk werd de speaker bag geïntroduceerd die Bang & Olufsen ontwikkelde in samenwerking met modemerk Balenciaga. Tijdens de 51ste editie van hun Couture show in Parijs werd de ‘muzikale tas’ voorgesteld aan het grote publiek. Zelf omschrijven ze deze telg als het creatieve ‘geesteskind’ dat doet denken aan de ‘sculpturale’ vorm van Balenciaga’s handtassen. De Balenciaga I Bang & Olufsen Speaker Bag speelt, zoals de naam al doet vermoeden, dus wel degelijk muziek. Een volledig functionele tas wordt gecombineerd met een draagbare speaker. Een sfeervol belevingsproduct dat de grenzen verlegt en tegelijkertijd een prachtige ‘symbiose’ creëert tussen enerzijds technologie en anderzijds mode? Bang & Olufsen en Balenciaga zijn hier alvast in geslaagd.

Het is duidelijk dat ze niet over één nacht ijs zijn gegaan. Zo is elk onderdeel van deze gelimiteerde oplage gefreesd uit een blok van massief aluminium. Daarna wordt het meerdere dagen gestraald, geanodiseerd en vervolgens met de hand gepolijst in hun eigen fabriek (Factory 5 in Struer, Denemarken). Zo wordt een perfecte, satijnen afwerking gecreëerd. Nu heeft dit nog een ander voordeel: door te werken met massief aluminium, zorgt het product voor een continue ‘flow’. Van het ‘handvat’ tot de ‘voet’. De aandacht voor details is impressionant.

Ook dat kan gezegd worden van het design. De speaker bag is voorzien van Bang & Olufsen’s kenmerkende luidspreker styling. Met een perfect patroon van ‘gaten’ wordt de beste geluidskwaliteit gegarandeerd, zonder afbreuk te doen aan het slanke ontwerp. In de behuizing gaat een krachtige, draagbare luidspreker ‘schuil’ die tot wel 18 uur lang jouw favoriete muziek kan afspelen. Voorts kan jij als consument rekenen op een multipoint connectiviteit. Hoewel deze luidsprekertas een ‘custom made’ creatie is, met een ‘avant-garde’ en grensverleggend ontwerp in het middelpunt, werd er minstens evenveel rekening gehouden met de fundamentele geluidskwaliteit waar klanten naar op zoek zijn.

Aan de achterkant van de tas gaat een ‘deur’ open waarin een groot compartiment terug te vinden is. Dit ‘compartiment’ is gewikkeld in Italiaans lamsleer van Balenciaga dat overigens met de hand is gemaakt. Onder de handgreep bevindt zich een bedieningspaneel. Niet alleen het logo van Bang & Olufsen maar ook dat van Balenciaga zijn met een laser aangebracht.

“This bag is a testament to what happens when two very special companies with an unparalleled heritage of craftsmanship join forces. Both design teams are dedicated to excellence, and I think we together created something unique.”

Aldus Miklu Silvanto, Chief Design Officer bij Bang & Olufsen. Couture is maatwerk, exclusief en omvat het creëren van kunst die door uiterst bekwame ambachtslieden in de praktijk worden gebracht. Van B&O’s aluminiumfabriek tot het atelier van Balenciaga tot een opmerkelijk product. Je moet het zien, horen en voelen.

Deze samenwerking toont echt onze mogelijkheden om op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten te bedenken en produceren. We kunnen haast eindeloos ‘configuraties’ blijven maken op vlak van geluid en design. Bij Bang & Olufsen zijn ze alvast zeer enthousiast om jou als consument daar meer van te laten zien in toekomstige samenwerkingen, projecten en producten. Dat zegt Kristian Teär, CEO bij Bang & Olufsen.

Nu, vooraleer je té enthousiast wordt: de Balenciaga I Bang & Olufsen Speaker Bag is een luidspreker met een beperkte oplage. Zo zijn er slechts 20 exemplaren beschikbaar. Snel zijn is de boodschap!

Verkooppunten van het merk bang-olufsen