De draaitafels uit de Beogram 4000-serie van Bang & Olufsen, origineel gelanceerd in de jaren 70. Een ware klassieker voor heel wat muziekliefhebbers, misschien wel het ‘best kept secret’ van deze gevestigde Deense audiofabrikant. Nu met de komst van hun Beogram 4000c hebben ze iconische draaitafel terug van onder het stof gehaald.

“We wanted to revisit the Beogram to celebrate how – even as music and technology continue developing – there are unchanging values which make a product beautiful and unique. Values that have held true at Bang & Olufsen since 1925.”

Zelf omschrijven ze de Beogram 4000c als volgt: a classic, reborn. Gezien het succes van de Beogram 4000-serie belooft dat alvast heel veel goeds voor zijn opvolger, de Beogram 4000c.

Ondertussen bestaan ze maar liefst al 95 jaar en om die ‘verjaardag’ kracht bij te zetten houden ze deze draaitafel wel zeer exclusief, er zullen maar 95 genummerde units beschikbaar worden gesteld.

Ze worden geleverd met 5 jaar garantie en om het plaatje helemaal compleet te maken, wordt elke platenspeler verpakt in een eiken kist, voorzien van de nodige aluminum details, volledig met de hand ontworpen en gefabriceerd.

Als je nog niet zo goed bekend bent met de geschiedenis van de Beogram 4000-serie, dan loont het zeker en vast de moeite om het verleden te herontdekken via deze indrukwekkende video die Bang & Olufsen gisteren lanceerde.

Nog meer te weten komen over deze gloednieuwe platenspeler? Surf dan zeker eens naar de website van Bang & Olufsen voor alle informatie.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen