Sound United, moederbedrijf van o.a. Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, Classé en Boston Acoustics, kondigt aan dat de overname van Bowers & Wilkins bijna rond is. Met deze overname willen ze de toonaangevende expertise van Bowers & Wilkins (op vlak van akoestisch ontwerp, engineering en productie) combineren met de schaal, het technisch inzicht en het consumentenbereik van Sound United. 

Kevin Duffy, CEO van Sound United, gaat alvast samen met zijn voltallige team de toekomst tegenmoet met opgeheven hoofd. Het gerenommeerde moederbedrijf heeft naar eigen zeggen sterke staat van dienst als het gaat om het beschermen van de unieke identiteit en de kerncompetenties van alle merken die toebehoren aan Sound United.

Sound United Bowers & Wilkins

Ze zijn er namelijk rotsvast van overtuigd dat hun portfolio zal mee profiteren van de toevoeging van deze toonaangevende ontwerper en fabrikant van high end luidsprekers voor thuis, hoofdtelefoons, custom installaties, draadloze luidsprekers en merkaudiosystemen voor de auto- en televisiemarkt.

“Deze acquisitie luidt een nieuw tijdperk in voor Bowers & Wilkins en biedt een nieuwe kans om ons te concentreren op datgene waar we goed in zijn: het bouwen van de beste luidsprekers op de markt.”

Als president van het merk Bowers & Wilkins belooft Geoff Edwards zorgt te dragen voor de continuïteit. In deze overname zijn uiteraard ook de wereldwijde distributie- en licentieovereenkomsten van derden, waaronder bijvoorbeeld de premium audioproducten van Bowers & Wilkins, inbegrepen.

Sound United wil toekomstgericht nog effectiever innoveren op het gebied van productcategorieën, functionaliteiten en consumentensectoren. Daarom ook dat ze met veel plezier investeren in andere merken. Ze staan alvast volledig klaar om de ontwikkeling van nieuwe Bowers & Wilkins-producten te ondersteunen en om de positie van het merk op de markt voor eersteklas consumentenaudio te handhaven.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins