Het gerenommeerde audiobedrijf McIntosh, dat o.a. vooral gekend is van hun versterkers die zich bevinden in het high-end segment, komt aanzetten met een gloednieuwe ‘kolos’ van maar liefst 50 kilogram. Maak hier kennis met de MA12000, een krachtige geïntegreerde versterker met een verfijnde regeltechniek die geen compromissen hoeft te sluiten.

McIntosh MA12000De MA12000 is voorzien van buizen in de voortrap en solid state eindtrappen. Hij kan een vermogen afleveren van 350 Watt per kanaal. Hiermee mag McIntosh officieel zeggen dat dit hun meest krachtige geïntegreerde versterker is die de fabrikant ooit heeft geïntroduceerd.

“Our most powerful integrated amplifier ever, the feature rich MA12000 offers 350 Watts per channel of clean, high performance power that produces a breathtaking home audio experience.”

Het gedeelte in de voorversterkerstrap wordt aangedreven door in totaal vier buizen van het type 12AX7A waarvan twee per kanaal. In tegenstelling tot de eindtrappen want daar hebben de ingenieurs gekozen voor halfgeleiders. Deze hybride MA12000 versterker heeft Autoformer-technologie aan boord waardoor het mogelijk wordt gemaakt om altijd het volledige vermogen naar de luidsprekers te sturen, onafhankelijk van de impedantie.

Qua aansluitingen zijn er heel wat mogelijkheden, je kan kiezen uit 10 analoge ingangen waarbij er 2 gebalanceerd zijn en 6 ongebalanceerd. Verder zijn er nog 2 draaitafelingangen extra, ideaal voor mc- of mm-elementen die er op hun beurt voor zorgen dat een phono-trap niet nodig is.

Ook dit model wordt geleverd met de welbekende DA2 Digital Audio Module van McIntosh. Hiermee wordt dit alles nog eens verder uitgebreid met maar liefst 7 digitale ingangen waaronder coaxiaal, optisch, USB, MCT en een HDMI ARC-aansluiting.

Met zijn adviesprijs van 17.999,- is de MA1200 is niet bepaald goedkoop, maar in ruil krijg je wel een echte compromisloze high-end geïntegreerde versterker van McIntosh. Benieuwd naar alle verdere details? Surf dan zeker eens naar de website van de fabrikant voor alle verdere informatie.

Verkooppunten van het merk mcintosh