Bang & Olufsen pakt groots uit met hun nieuwste ‘familielid’. De Deense audiofabrikant komt aanzetten met een soundbar die naar eigen zeggen de wereld van thuisbioscopen ‘op zijn kop’ zet. Ontdek de Beosound Theatre, een baanbrekende soundbar die een nieuwe inkijk biedt aangaande tv-geluid. Het is naar eigen zeggen jaren in de maak, maar is ook effectief gemaakt om heel veel jaren mee te gaan. In de ontwerpfase stond innovatie centraal om een zorgvuldig vervaardigde high-end soundbar ‘in the picture’ te zetten. En nu denk je misschien: weeral dé zoveelste soundbar die wordt voorgesteld maar niets is minder waar. Bang & Olufsen heeft de ambitie om de Beosound Theatre te laten uitgroeien tot ‘s werelds krachtigste soundbar. Klinkt als een plan.

“Beosound Theatre completely redefines cinematic sound in the home. With its powerful sound, advanced technology platform and modular design, we bring the immersion of a multi-speaker setup into one soundbar that slots seamlessly with any screen.”

Aldus Kristian Teär, CEO van Bang & Olufsen. Met de komst van de Beosound Theatre wordt het volledige potentieel ontketent van de hoogwaardige streamingdiensten die nu beschikbaar zijn voor de consument. B&O wil de ‘magie’ die je in een bioscoop krijgt, beschikbaar maken bij jouw thuis. Een modulair ontwerp dat gemaakt is om tientallen jaren mee te gaan? Dat zeker. Op die manier kan je de fraaie soundbar upgraden in plaats van vervangen. Benieuwd naar de mooie introductievideo die Bang & Olufsen maakte om deze spiksplinternieuwe telg in de kijker te zetten?

Als we naar de ‘techniek’ gaan kijken, dan zien we dat de Beosound Theatre uitgerust is met 12 drivers. Waaronder twee op maat gemaakte 6,5″ woofers waarbij een versterkersvermogen van maar liefst 800 Watt centraal staat. Goed voor een geluidsdrukniveau van niet minder dan 112 dB. De helderheid wat betreft spraak wordt gewaarborgd door het ‘custom made’ middenkanaal waarbij de tweeter direct bij de middentoner is geplaatst. De uitlijning van deze drivers zorgt voor een betere geluidsverdeling waardoor de kwaliteit gemaximaliseerd wordt.

Voortbouwend op de bejubelde ‘Beam Width and Beam Direction Control’ die is ontwikkeld voor Bang & Olufsen’s vlaggenschip, de Beolab 90 luidsprekers, introduceert de Beosound Theatre een nieuwe driedimensionale geluidsrichting. Hoe ze dat doen? Door een combinatie van direct-, side- en up-firing luidsprekers waarvoor een patent is aangevraagd. Dit betekent dat alle drivers niet alleen samenwerken om geluid te produceren, maar ook om de breedte en richting van het geluid te regelen.

Zoals eerder gezegd is modulariteit een belangrijke ‘pijler’ voor de Bang & Olufsen Beosound Theatre. Eén van de dingen die hier onder andere aan bijdraagt: de soundbar kan je eenvoudig toevoegen zodanig dat een complete wand- of vloerstaande TV-ervaring werkelijkheid wordt. Van een naadloze integratie gesproken.

Die modulaire ontwerpgedachte geldt ook voor de TV-schermen en de cover van de soundbar die overigens allebei verwisselbaar zijn. De aluminium ‘vleugels’ zijn uitschuifbaar voor eigenaars die willen dat hun scherm ‘meegroeit’ met de upgrade. Hét bewijs dat B&O een geïntegreerde oplossing biedt die synoniem staat voor een lange ‘levensduur’.

Het staat als een paal boven water dat de Beosound Theatre een krachtige ‘all-in-one’ oplossing is die ingezet kan worden als een soort ‘geluidscentrum’ in je huis. Tevens biedt deze telg nieuwe mogelijkheden voor een thuisbioscoop te bouwen. Met zeven uitgangen en een ondersteuning voor maximaal 16 externe luidsprekers kan de Beosound Theatre het ‘hart’ vormen van een volwaardig Dolby Atmos 7.1.4 surround systeem. In deze opstelling fungeert de Beosound Theatre als een middenluidspreker die de Dolby Atmos decodering en post-processing combineert met Bang & Olufsen’s eigen True Image algoritme. Zo worden de mogelijkheden van alle Bang & Olufsen luidsprekers optimaal benut.

“In addition, Beosound Theatre comes with a new bass management system that’s unlike anything else.”

Waar andere systemen de lage tonen simpelweg naar de krachtigste luidspreker sturen, meestal de subwoofer, gebruikt de Beosound Theatre alle Bang & Olufsen luidsprekers in het systeem om als één unit samen te werken. Hierdoor geniet je niet alleen van het maximale potentieel dat het systeem ‘in petto’ heeft, maar je verkrijgt ook meer controle als het gaat om resonantie in de luisterruimte.

Op vlak van design borduurt de Beosound Theatre voort op de ontwerpfilosofie van Bang & Olufsen producten die alvast erg in de smaak vielen. Niet alleen bij de consument maar ook bij de vakpers. Met name de Beolab 8000, Beolab 18 en Beolab 28.

Een andere ‘feature’ die de soundbar rijk is: Roomsense. Dit betreft een nieuwe technologie van Bang & Olufsen. Door de externe microfoon op de luisterplek te zetten, meet de Beosound Theatre de afstand tussen luisteraar en soundbar (dit gaat in ‘samenwerking’ met de Bang & Olufsen app). Het systeem wijst een rol toe aan elke luidspreker op basis van de opstelling. Dit zorgt voor een geluidscompensatie bij elke luidspreker wanneer deze vrijstaand, tegen een muur of in een hoek is geplaatst.

Het is duidelijk dat B&O de lat hoger legt als het gaat om soundbars. De Beosound Theatre is verkrijgbaar in een houten of stoffen afwerking. De prijzen beginnen vanaf 6.490 euro. We willen graag beklemtonen dat we in dit nieuwsbericht slechts het ‘topje’ van de ijsberg hebben aangeraakt als het gaat om de Beosound Theatre. Wil je alles ontdekken over dit model? Dan is de productpagina ‘your way to go’.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen