Audio-Technica, de audiofabrikant van ‘Japanse bodem’, onthult de opvolger van hun AT-LP3 draaitafel die ze eerder al hebben voorgesteld aan het grote publiek. Ontdek de Audio-Technica AT-LP3XBT. Zoals het ‘typenummer’ al verraadt, gaat het hier om een platenspeler die compatibel is met bluetooth. Inclusief een uitstekend analoog geluid waar Audio-Technica voor gekend staat. Deze ‘draadloze platenspeler’ brengt naar eigen zeggen de helderheid en warmte van analoge audio naar de ‘digitale generatie’.

De LP3XBT kan aangesloten worden op een breed scala van compatibele bluetooth apparaten waaronder luidsprekers en hoofdtelefoons. Het exemplaar beschikt over de hoogwaardige Qualcomm aptX audiocodec die garant staat voor een uitzonderlijke geluidsweergave. Over die geluidsweergave gesproken: de ‘eyecatcher’ van deze platenspeler is uiteraard de draadloze connectiviteit maar Audio-Technica heeft ook gedacht aan de muziekliefhebbers die ‘bedraad’ willen luisteren. Als dat niet leuk is?

Audio-Technica’s AT-LP3XBT werkt volautomatisch. Deze ‘automatische werking’ is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijke draaitafel. Afspelen, pauzeren, de draaisnelheid aanpassen, … Het gaat allemaal zeer gemakkelijk. Met een hydraulisch gedempte ‘lift control’ en ‘lockable rest’ hoeft een eigenaar alleen maar de toonarm in positie te brengen. De draaitafel doet de rest van het ‘werk’. De LP3XBT speelt op twee snelheden namelijk 33⅓ en 45 toeren per minuut.

“Enjoy the freedom to connect to the latest speakers or headphones with Bluetooth wireless technology at just the touch of a button – your analogue listening journey starts here.”

De AT-HS3 universele ‘headshell’ en ‘dual moving magnet cartridge’ laten toe om te ‘experimenteren’ met een cartridge naar keuze. Zo kan je het geluid zoeken dat perfect aansluit bij jouw luistervoorkeuren. De AT-VM95C cartridge is compatibel met elke vervangende ‘stylus’ uit de VM95 Series. Zo is er een ruime keuze aan opties beschikbaar voor elk budget én elke toepassing.

Nog een andere nieuwigheid in vergelijking met zijn ‘kleinere broer’ (lees: de Audio-Technica AT-LP3): in de signaalketen wordt ruis aanzienlijk vermindert zodanig dat een kristalhelder geluid werkelijkheid wordt. Hoe Audio-Technica dat voor elkaar heeft gekregen? De AT-LP3XBT maakt gebruik van een externe AC adapter wat maakt dat de conversie van wisselspanning naar gelijkspanning buiten het chassis wordt uitgevoerd. Iets wat de muzikaliteit alleen maar ten goede komt.

Aansluitend zorgt de gedempte basisconstructie voor minder ‘kleuring’ bij lage frequenties, terwijl de ‘platter’ (van gegoten aluminium) met een vilten mat de resonantie controleert om ongewenste trillingen te minimaliseren.

De Audio-Technica AT-LP3XBT is verkrijgbaar in twee klassieke uitvoeringen waaronder zwart en wit. Beslis je om een dergelijk exemplaar in huis te halen? Dan zal je rekening moeten houden met een adviesverkoopprijs van 329 euro. Benieuwd naar de video die Audio-Technica maakte naar aanleiding van deze heuglijke ‘gebeurtenis’?

Verkooppunten van het merk audio-technica