Gebrek aan plek voor een degelijke luidspreker? Dan heb ik voor jou de oplossing gevonden: de Beosound Emerge van Bang & Olufsen. De slanke luidspreker voor thuis die overal past. In elke kamer. Bang & Olufsen staat ook wel bekend om hun prachtige ontwerpen zodat hun sfeervolle belevingsproducten altijd opvallen. Dat is zeker bij de Beosound Emerge het geval. De luidspreker die op een boek lijkt, maar desondanks toch een geweldig geluid teweegbrengt. Aldus Bang & Olufsen. Ik ben alvast zeer benieuwd wat dit ietwat aparte ‘boek’ te bieden heeft.

Een luidspreker voor elk plekje

Laten we het eerst eens over het design hebben want dit is toch wel hetgeen wat deze luidspreker zo speciaal maakt. Als je het mij vraagt, zeg ik simpelweg ‘wauw’. Wanneer je het eerst ziet, lijkt het wat vreemd maar het biedt zeer veel mogelijkheden om de luidspreker op verschillende plekken te zetten. Zolang je maar een stopcontact ter beschikking hebt.

Bang & Olufsen Beosound Emerge

Het formaat en hoe de luidspreker eruit ziet, is het eerste wat je opvalt bij het openen van de doos. Zeker niet alledaags, maar dat had ik natuurlijk ook niet verwacht. Je voelt en ziet meteen de kwaliteit. De zwarte antracieten versie die ik heb getest, oogt heel strak. Je zal altijd een perfect plekje vinden om de luidspreker te plaatsen. Dit mede dankzij de grootte. Persoonlijk vind ik deze echt perfect. Helemaal niet overweldigend groot of veel te klein. Nee, echt goed gewoon. Dit is een pluspunt wat natuurlijk mede mogelijk gemaakt wordt door de breedte. Je kan het vergelijken met een boek van 300 – 400 pagina’s. Een mooi formaat dus.

Muziek regelen via de luidspreker zelf gaat heel vlot. Zo is de interface ontworpen met soft-touch-knoppen die de bediening heel gemakkelijk maken. Via de grote cirkel speel je de muziek af of zet je hem op pauze, ga je naar het volgende of vorige nummer en bedien je het volume. Daaronder activeer je de virtuele assistent of schakel je het apparaat over op bluetooth. Daarnaast kan je via de knopjes aan de onderkant voorinstellingen activeren voor je Google Assistent. Je kan hier dan bijvoorbeeld je favoriete nummerof een radiostation aan toewijzen . 

Functionaliteiten: die zijn er genoeg

Een mooi en handig design? Dat zeker. Maar wat kan je nu eigenlijk allemaal met deze Beosound Emerge. Laten we niet rond de pot draaien en meteen met de deur in huis vallen: je kan er veel mee. Zo is de luidspreker onder andere voorzien van AirPlay 2, Google Chromecast en Spotify Connect. Naast deze handige functionaliteiten kan je de luidspreker natuurlijk ook gebruiken via wifi of als bluetooth. 

Bang & Olufsen Beosound EmergeWanneer je de speaker in het stopcontact steekt, heeft hij een aantal seconden nodig om op te starten. Dit vond ik soms wat aan de lange kant. Zeker als je van plan bent de bediening te doen op het apparaat zelf. Ik wandelde dus ondertussen naar de zetel, legde mij hierin en opende ondertussen de app. Dan was het niet meer zolang wachten en kon ik de bediening vlot en simpel doen via mijn smartphone. Nu maar eens beslissen welke muziek ik ga afspelen… 

Ik heb de luidspreker voornamelijk getest via Spotify Connect. Dit ging zeer vlot en snel. Je opent gewoon de muziek die je wilt afspelen in de Spotify app, klikt op de afspeelmogelijkheden et voilà. Je nummer kan je nu beluisteren via de Beosound Emerge.  

Daarnaast kan je ook heel gemakkelijk via de soft-touch-knoppen radiozenders laten afspelen. Een druk op de knop en je kan er al van genieten. Hier zijn er trouwens echt genoeg van. Je kan wereldwijd luisteren en zelfs filteren op verschillende genres. Voor ieder wat wils. 

Het handigste vind ik persoonlijk nog altijd het gebruik via de app. Deze is overigens zeer gebruiksvriendelijk en zeer voor de hand liggend. De app werkt samen met Google Home en je Wifi-netwerk. Je klikt dus verder op de Beosound Emerge en dan kom je op de hoofdpagina van het product. Je krijgt dan de optie om muziek af te spelen via de kanalen die je hebt ingesteld op je vier soft-touch-knoppen. Je kan het geluid regelen, een nummer opnieuw afspelen of doorspoelen, verschillende radiostations toewijzen aan je bibliotheek en nog veel meer.  

Nieuwsgierig naar onze bijhorende reviewvideo? Je ontdekt ‘m hier:

De Beosound Emerge beschikt over Google Assistent. Als je dus even een ‘lui moment hebt’, kan je gemakkelijk en snel de speaker volledig met je eigen stem bedienen. Voor iemand als mij die wel eens graag in de zetel ligt, is dit een zeer handige feature. Natuurlijk kan je altijd de app gebruiken maar eens tegen je luidspreker babbelen, dat heeft wel iets. Het werkt dan ook nog eens goed. 

Waar ik zelf echt van onder de indruk was, is de Active Room Compensation. Dit kan je activeren via de app. Maar wat is dit nu eigenlijk? Hiermee zendt de luidspreker een toon uit om de ruimte waarin deze staat, op te meten. Zo zorgt de Beosound Emerge ervoor dat, in welke ruimte dan ook, je geniet van een goed geluid. 

Lees ook


Bang & Olufsen Beosound A1 ReviewBang & Olufsen Beosound A1: Review

 


 

Het pratende boek

Een goed geluid op elke locatie? Klopt dat wel? Ja, zeg ik daarop. Je moet natuurlijk niet gaan overdrijven wat betreft de grootte van de kamer. Maar in een gemiddelde woonkamer komt de speaker goed tot zijn recht. Het geluid blijft goed behouden, ook al ga je er enkele meters vandaan staan. Zelfs als je hem wat harder zou zetten blijft het geluid gewoon goed. Het gaat alleen iets minder helder klinken. 

Een klein formaat van 16,5 x 25,5 x 6,7 cm, een echt wel dunne kast, maar toch zo’n goed en warm geluid. Ergens verwacht je dat natuurlijk wel omdat we dat gewend zijn van Bang & Olufsen. Maar toch blijft je echt verbaasd doordat de luidspreker zo dun is. Dat goede geluid komt natuurlijk ook door de 37 mm mid-range driver, 14 mm tweeter en een woofer van 100 mm. 

Zoals ik net al zei daarnet, weergeeft de Beosound Emerge een goed, rijk en warm geluid. Het ziet er dus niet alleen goed uit, het klinkt ook nog eens geweldig. Kippenvelmomenten heb ik gehad. Ik ben een rijke voorstander van een goede, diepe bas. Die is zeker aanwezig en niet in overvloed. Juist goed naar mijn mening. 

Dat kippenvelmoment heb ik gehad bij twee nummers. Je zal ze ongetwijfeld zo ook wel al krijgen als je gewoon naar de nummers luistert, maar de luidspreker en de diepe bas voegen die extra dimensie toe. Intro van The XX en In The Air Tonight van Phil Collins, dat zijn ze. Het moment dat de drums aan bod komen gaan je haren ongetwijfeld recht omhoog staan. Dit vond ik ongelofelijk prachtig klinken. 

Een diepe bas wil niet zeggen dat de hoge- en middentonen minder goed klinken. Deze klinken gewoon goed. Ook de stemmen komen goed door en klinken natuurlijk. Soms wel iets genuanceerder, maar je kan al je voorkeuren instellen via de equalizer in de app. Dit kan zeer handig zijn voor personen die niet houden van een overweldigende bas. Want in sommige nummers neemt deze toch soms de bovenhand, maar hier heb ik geen enkel probleem mee. Zo heb je bijvoorbeeld standen als lounge, party, speech, night en optimal. Je kan daarnaast zelfs instellen dat je meer warme klanken wilt horen, meer helderheid, hogere tonen of meer bas. Sowieso voor ieder  wat wils.

De moeite waard om in huis te halen?

Een leuk design en een uitstekend geluid. Dat staat je te wachten wanneer je de Beosound Emerge aanschaft. Enkel is er een ‘nadeel’. De prijs. De Beosound Emerge heeft een adviesprijs van € 599,-. Ga je voor het andere model, de Gold Tone Light Oak, dan betaal je € 749,-. Dit is niet weinig maar je haalt natuurlijk wel een luidspreker in huis die op veel gebieden klasse uitstraalt. Zowel qua looks als geluid. 

Je krijgt voor deze prijs een warm, kamervullend geluid met een diepe bas en een groot geluidsveld. De bijgeleverde app is gebruiksvriendelijk en biedt duizenden radiozenders met integratie van Spotify Connect, AirPlay 2 en Chromecast. Daarnaast kan je in de app ook nog de gemakkelijke equalizer gebruiken om het geluid helemaal af te stemmen naar jouw wensen. Ik was alvast onder de indruk van deze mooie luidspreker.

Bang & Olufsen Emerge

8.6

PRESTATIES

9.0/10

FUNCTIONALITEIT

8.5/10

BOUWKWALITEIT

9.0/10

PRIJS/KWALITEIT

7.5/10

DESIGN

9.0/10

Pros

  • Klein formaat, past overal
  • Geweldige diepe bas
  • Gebruiksvriendelijke app met leuke features en equalizer
  • Google Assistant via de ingebouwde microfoons

Cons

  • De prijs
  • Het design kan tegenvallen voor sommigen
Verkooppunten van het merk bang-olufsen