Bang & Olufsen heeft vandaag een nieuwe draadloze luidspreker voor thuis gepresenteerd, die onze omgang met geluid opnieuw vorm zou moeten geven. De Beosound Edge, gecreëerd in samenwerking met wereldwijd gelauwerd ontwerper Michael Anastassiades, is een doordacht ontwerp van het luxueuze Deense audiomerk.

Beosound Edge Michael AnnastaciadesNadat Michael Anastassiades in 1994 in Londen een studio oprichtte, begon hij in 2007 een merk onder zijn eigen naam voor de productie van zijn kenmerkende werk, een collectie met verlichting, meubilair, sieraden en objecten voor op tafel. Met zijn studio is het constant op zoek naar eclecticisme, individualiteit en tijdloze kwaliteit in ontwerp.

De ronde vorm van de Beosound Edge biedt twee plaatsingsmogelijkheden. De luidspreker kan als fraaie blikvanger op de vloer worden gezet en opgaan in de kleuren van het omringende meubilair of deze juist versterken. Of hij kan aan de wand worden bevestigd, als een trotsering van zwaartekracht waarmee de ruimten in huis kunnen worden verdeeld. Nabijheidssensoren detecteren wanneer iemand in de buurt van de luidspreker komt en zorgen ervoor dat de aluminium touch-interface oplicht. Het aanpassen van het geluid is best speciaal: u rolt de Beosound Edge eenvoudig heen en weer om het harder of zachter te zetten. Een rustige beweging zorgt voor een beperkte volumeverandering, een stevige aanraking levert een drastischer aanpassing op. Als u loslaat, rolt de luidspreker weer soepel terug naar de oorspronkelijke positie.

De Beosound Edge is gebaseerd op akoestische technologie uit het geavanceerde Beolab-portfolio van Bang & Olufsen, waardoor de luidspreker krachtig zou moeten zijn voor zijn compacte omvang. De akoestici van Bang & Olufsen hebben aan één kant een forse 10″ woofer met bass driver met een innovatief slank ontwerp en een grote uitwijking geplaatst, voor een indrukwekkende prestatie in de lage tonen. Daarnaast is hij uitgerust met een 4″ middengebied en een ¾” tweeter.

De Beosound Edge beschikt voor het leveren van een krachtige geluidervaring bij een hoog volumeniveau over een grensverleggende nieuwe akoestische technologie, genaamd de Active Bass Port. De Active Bass Port verenigt twee klassieke concepten van luidsprekerontwerp, het zogenaamde ‘closed-box’-ontwerp en het ‘ported design’. Deze is te vergelijken met een akoestische variant van een achterspoiler die automatisch omhoog komt als de auto harder gaat rijden. Bij het afspelen op een lager volume, wordt gebruikgemaakt van het gesloten-kastprincipe, voor een optimale geluidsprecisie. Bij een hoger volume gaat de Active Bass Port open, waardoor er meer ruimte komt voor een vol basgeluid.

Beosound EdgeBeosound Edge beschikt over een 360-graden, ruimtevullend geluid uit beide zijden van de luidspreker. Met de nieuwe Directional Sound Control kan de gebruiker de richting van het geluid bepalen, waardoor twee akoestische fronten ontstaan. Dit zorgt ervoor dat een ruimte kan worden opgedeeld in een actieve luisteromgeving en een passievere luisteromgeving. De bediening van het directionele geluid gaat via de Bang & Olufsen-app.

De luidspreker ondersteunt AirPlay 2, Chromecast2 en Bluetooth en biedt de mogelijkheid van stembediening in combinatie met een luidspreker met Google Assistant, zoals de Beosound 1 en de Beosound 2 of een Amazon Echo-apparaat.

Beosound Edge is verkrijgbaar via www.bang-olufsen.com/edge en in Bang & Olufsen-winkels vanaf midden november 2018 tegen de adviesprijs van € 3.250.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen