Sonos Amp zal vanaf februari 2019 wereldwijd verkrijgbaar zijn. Bij deze nieuwe samenwerking met marktleider Sonance ligt de focus op inbouwspeakers die Sonos Amp aanvullen.

Gisteren onthulde Sonos de geheel nieuwe Sonos Amp, een krachtige en veelzijdige hub voor home-audio die traditionele bekabelde speakers voorziet van geluid uit bijna elke bron en deze speakers volledig in het eenvoudig te bedienen draadloze home sound system van Sonos integreert.  De geheel nieuwe Amp is twee keer zo krachtig als zijn voorganger, ondersteunt Apple’s AirPlay 2 en meer dan 50 streamingservices, en is voorzien van een HDMI ARC-poort voor tv’s. Amp wordt in februari 2019 wereldwijd op de markt gebracht voor €699 en is beschikbaar voor professionele audio-installateurs in de Verenigde Staten en Canada vanaf 1 december 2018.

Amp voorziet maar liefst tot vier speakers van 125 watt per kanaal, meer dan genoeg voor zelfs de meest veeleisende systemen. Geïntegreerde HDMI- en lijningangspoorten betekenen dat tv’s, draaitafels, cd-wisselaars en andere audiocomponenten gemakkelijk op Amp aangesloten kunnen worden en zo deel uitmaken van het Sonos-systeem.

Sonos Amp

Amp’s zorgvuldig ontworpen en veelzijdige hardware werd ontwikkeld om het Sonos-softwareplatform meer vermogen te geven.  Nieuwe updates voor het platform zorgen ervoor dat installateurs Amp gemakkelijk in geïntegreerde smart home-systemen kunnen inpassen, waaronder ook in smart verlichting en centrale bedieningssystemen. Verder is Amp ook compatibel met AirPlay2 zodat muziek en andere audio van elk willekeurig iOS-apparaat draadloos via Amp kan worden afgespeeld. En wanneer Amp draadloos is aangesloten op een speaker die Amazon Alexa ondersteunt,  zoals de Sonos One of Beam, kan hij in de toekomst ook via spraakopdrachten bediend worden. Tot slot zal Amp, net als alle andere Sonos-apparaten, in de loop van de tijd nieuwe functies, diensten en integraties krijgen. Dit gebeurt door middel van gratis software-updates en zorgt ervoor dat Sonos gebruikers nog jarenlang steeds het beste uit hun systeem kunnen halen.

Sonos en marktleider in inbouwspeakers Sonance hebben ook nog aangekondigd samen te werken aan een serie van drie inbouwspeakers – voor bevestiging in de muur, in het plafond en voor buiten – die in combinatie met de nieuwe Sonos Amp via software over extra functionaliteit beschikken.

Deze samenwerking zal resulteren in een volledig aanbod aan professioneel geïnstalleerd geluid door inbouwspeakers. Sonos’ Trueplay speaker tuning zal exclusief worden ingezet om te zorgen voor het beste geluid in elke ruimte, en dat in aanvulling op de voordelen van het softwareplatform van Sonos. De producten, die door Sonos zullen worden aangeboden en verkocht, worden begin 2019 op de markt gebracht.

Verkooppunten van het merk sonos