Bang & Olufsen heeft vandaag de Beoconnect Core aangekondigd, een nieuwe streaming box waarmee je ‘oudere’ Bang & Olufsen-luidsprekers kan integreren in een draadloos systeem. Met de Beoconnect Core kunnen muziekliefhebbers muziek streamen vanuit hun favoriete app naar Bang & Olufsen luidsprekers van meer dan 30 jaar oud. Wat allemaal mogelijk is? Heel wat. Het is een optie om een Bang & Olufsen-platenspeler of -muzieksysteem te verbinden met luidsprekers van het merk.

“Our aim is to build product icons that can last a lifetime, and Beoconnect Core is an important addition to our product offering, that enables us to deliver on this longevity promise.”

Dat zegt Michael Henriksson, Vice President Product Marketing bij Bang & Olufsen. Hun Beoconnect Core verbindt het verleden met de toekomst van B&O. Deze telg wordt geleverd met een vervangbare Mozart streamingmodule die eenvoudig geüpgrade kan worden?

Ontwikkeld met de Cradle-to-Cradle-principes in gedachten, belichaamt dit ontwerp de toewijding van Bang & Olufsen om de levensduur van producten te maximaliseren. Een langetermijnservice? Daar mag je op rekenen. Met inbegrip van de vervangbare Mozart streamingmodule.

De Beoconnect Core van Bang & Olufsen heeft verschillende opties als het gaat om connectiviteit. Denk maar aan de Powerlink of USB die geoptimaliseerd is voor onder andere de Beolab 50 en Beolab 90 luidsprekers. Bovendien maakt Beoconnect Core het mogelijk om Bang & Olufsen luidsprekers aan te sluiten op schermen van derden met HDMI eARC. Perfect geschikt voor een meeslepende home cinema-ervaring.

Met een zacht gebogen, parelgestraald aluminium chassis dat warmte absorbeert en een niet-geleidende afdekking garandeert om volledige antenne-transparantie te bekomen. Door het slanke en compacte ontwerp past de Beoconnect Core in elke ruimte. Bovendien kan dit exemplaar geïnstalleerd worden in de Beosound Shape. Dit kan met behulp van een beugel die ‘gedokt’ kan worden in een Beosound Shape tegel.

De Bang & Olufsen Beoconnect Core is ondertussen al verkrijgbaar in de gespecialiseerde vakhandel. Het model gaat over de toonbank van 1.099 euro.

Verkooppunten van het merk bang-olufsen