TP Vision, licentiehouder van Philips TV & Sound, verlegt opnieuw de grenzen als het gaat om beeld- en geluidsprestaties. Hoe ze dat doen? Uiteraard met een gloednieuw Ambilight TV assortiment. De reeks omvat het Philips OLED+937 vlaggenschip en de Philips OLED+907. Zoals je waarschijnlijk al zou verwachten: beide toestellen zijn ontwikkeld in samenwerking met Bowers & Wilkins. Tevens stellen ze een nieuwe Mini-LED-set voor. Nieuwsgierig wat Philips TV jou allemaal te bieden heeft?

Philips OLED+937

Dit paradepaardje voegt naar eigen zeggen de ‘+’ toe aan premium. Als vlaggenschipmodel in het Ambilight TV assortiment is het niet meer dan logisch dat de OLED+937 ultieme mogelijkheden blijft definiëren voor zowel beeld- als geluidskwaliteit. Met inbegrip van duidelijke verbeteringen die worden toegevoegd. Ook goed om te vermelden: de 65 inch OLED+937 werd recentelijk bekroond met een EISA Award (2022) in de categorie ‘Home Theater TV’.

De 65 inch OLED+937 profiteert van een verbeterde versie van de krachtige AI Dual Engine verwerking, weergeven via het nieuwste OLED EX-paneel. Aan de hand van zijn speciale warmtesynchronisatie biedt de set een zeer indrukwekkende lichtopbrengst van niet minder dan 1.300 nits. Impressionant!

Naast die speciale AI-features, bevat deze ‘2022-versie’ van de P5 AI Intelligent Dual Engine-beeldverwerking nu een geavanceerde HDR-functie die de HDR-prestaties op unieke wijze optimaliseert. Hoe dit gebeurt? Door content frame per frame in beeld te brengen, in plaats van een ‘gemiddelde’ te nemen per scène.

Maar daar stopt het niet. Ook het geluid heeft een flinke upgrade gekregen. Zo is het Bowers & Wilkins geluidssysteem verbeterd. Het heeft voor het eerst speciale drivers ‘aan boord’ (gericht naar links én rechts) om een ​​echt 5.1.2 geluidsbeeld te creëren met een verhoogd uitgangsvermogen van 95 Watt. Ideaal om om een kamervullend, meeslepend én nauwkeurig geluid te garanderen. Aldus Philips TV.

De OLED+937 is ook een van de eerste sets met Ambilight Next Generation technologie. In plaats van de aan de achterzijde gemonteerde LED’s in groepen te verdelen, maakt de technologie nu individuele bediening van elke LED mogelijk. Dat zorgt ervoor dat een breder scala aan kleuren zichtbaar wordt. Tevens wordt een nauwkeurige match gecreëerd dat gelinkt is met het beeld dat weergeven wordt.

Een nieuwe Aurora schermvulfunctie combineert een galerij met vooraf ingeladen afbeeldingen en video’s die samen met Ambilight worden getoond. De OLED+937 is compatibel met G-sync en Free-sync Premium. Perfect voor gamers. Het nieuwe OLED EX-paneel, met een dunnere rand, zorgt voor een naadloze overgang naar het minimale metalen frame van de set.

De Philips OLED+937 zal, naar verwachting, leverbaar worden in september 2022. Een belangstellende heeft de keuze tussen een 65 en 77 inch formaat. TP Vision laat weten dat prijzen later bekend worden gemaakt.

Philips OLED+907

De nieuwe OLED+907 volgt en verbetert het enorm populaire concept van het originele OLED+903 model aanzienlijk door een Bowers & Wilkins geluidssysteem discreet te integreren in het algehele silhouet van de set.

Uitzonderlijke beeldkwaliteit wordt geleverd door een combinatie van de krachtige 6e generatie P5 AI-verwerking met de Royal versie van het nieuwste OLED EX-paneel, inclusief geïntegreerd koellichaam, met een pieklichtopbrengst van 1.300 nits op de 55 inch en 65 inch sets. Het meeslepende driezijdige systeem biedt Ambilight Next Generation prestaties en de nieuwe Aurora functie.

De geluidskwaliteit is bovendien uitzonderlijk dankzij het 3.1, 80 Watt Bowers & Wilkins geluidssysteem, met zes aan de voorzijde gemonteerde drivers die rechtstreeks op de luisteraar gericht zijn in een speciale opstelling voor links, midden, rechts (LCR). Dit biedt een extra breed geluidsbeeld met kristalheldere dialoog. Een diepe, nauwkeurige bas wordt geleverd door een grote, aan de achterkant gemonteerde subwoofer die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren.

Doordat de OLED+907 voorzien is van de Philips TV balk voor game instellingen, is de televisie ideaal voor gaming, met zowel Freesync Premium- als G-Sync-compatibiliteit en 4K 120VRR-weergave in volledige resolutie via monitormodus.

In september 2022 zal de Philips OLED+907 beschikbaar zijn in 48’’, 55’’ en 65”. Prijzen zullen later bekend worden.

Philips PML9507

Als laatste introduceert Philips de PML9507, een Mini LED die een premium kwaliteit en uitstekende waarde garandeert. Hoewel OLED de keuze blijft voor absolute prestaties aan de top van het Ambilight TV assortiment, heeft de Mini LED technologie het premiumaanbod van de Philips TV uitgebreid dankzij de combinatie van uitstekende beeldkwaliteit en waarde. Nu wordt er een 55 inch variant aan de 65 inch en 75 inch modellen toegevoegd.

De P5 AI-verwerking is van de 6e generatie. 120 Hz VA-panelen komen met een indrukwekkende lichtopbrengst (piek) van 1.500 nits. Een belangstellende profiteert van een unieke kijkervaring dankzij de vierzijdige versie van het nieuwe Ambilight Next Generation systeem, plus de toevoeging van de nieuwe Aurora feature.

Een geïntegreerd 70 Watt geluidssysteem (2.1) is aanwezig met twee paar naar beneden gerichte tweeters, een duo van mid-range drivers en een aparte, drievoudige ring-subwoofer.

De PML9507 heeft ook de flexibiliteit om gebruikt te worden als een speciaal middenkanaal in een uitgebreid geluidssysteem met behulp van compatibele, met Play-Fi verbonden satellietluidsprekers (zoals de nieuwe Philips Fidelio FS1).

De Philips PML9507 is vanaf oktober 2022 te verkrijgen beschikbaar in 55’’, 65” en 75’’. Prijzen zullen later bekend worden.

Verkooppunten van het merk philips