Philips Sound, onderdeel van TP Vision, introduceert een 4-tal nieuwe soundbars, alsook een fraaie FS1 speaker. Bij die laatste staat veelzijdigheid centraal. Eerder mocht het nieuwe Fidelio Home Sound System al lovende kritieken ontvangen, van zowel cinefielen als muziekliefhebbers, met het 7.1.2 gespecificeerde FB1 model dat onlangs de EISA 2022/23 Integrated Soundbar Award heeft gewonnen. Wat die soundbars betreft: deze exemplaren zijn geschikt voor zowat alle ‘scenario’s’. Het nieuwe portfolio omvat vier modellen van de 2.1-gebaseerde B7207 tot de 3.1.2 B8907. Benieuwd naar alle verdere details?

Philips soundbars

Alle soundbars bieden een hoog vermogen, compatibiliteit met draadloze subwoofers en een mogelijkheid voor wandmontage. Bovendien bevatten ze allemaal zijwaarts gerichte tweeters die voor het eerst aan de linker- en rechterkanalen zijn toegevoegd. De top drie soundbars in het assortiment bevatten een speciaal middenkanaal. De modellen zijn voorzien van een Dolby Atmos compatibiliteit en HDMI eARC connectiviteit met 4K pass-through.

Philips B8907Het staat als een paal boven water dat de 4 modellen garant staan voor een hoog vermogen. Zo beschikt het topmodel uit de reeks, de B8907, over een indrukwekkende ‘power’ van maar liefst 720 Watt plus speciale Dolby Atmos drivers om een ​filmisch geluid te creëren. Dit wordt gecombineerd met een een DTS Play-Fi-connectiviteit die het mogelijk maakt om de 3.1.2-prestaties uit te breiden naar 5.1.2. Hoe je dat kan bewerkstelligen? Gewoon een set van DTS Play-Fi compatibele achterspeakers koppelen en ‘klaar is Kees’.

Philips B8507Als volgende in ‘rij’: de B8507 soundbar. Naar eigen zeggen is dit de ideale aanvulling op de Philips ‘The One’ televisie. De soundbar volgt een soortgelijk concept waarbij alle essentiële functies aanwezig zijn. Met inbegrip van een goede connectiviteit. Er wordt gesproken over uitstekende geluidsprestaties. Als je weet dat hier een zeer concurrerende prijs tegenover staat, dan klinkt dat als muziek in de oren. De B8507 is compatibel met zowel Dolby Atmos als DTS Play-Fi. Een vermogen van 600 Watt? Check, dubbel check.

Philips B7807De B7807 is de 3de telg binnen het ‘assortiment’. De soundbar is met zijn 620 Watt net wat krachtiger dan de B8507. Deze telg is voorzien van een speciaal middenkanaal en extra zijwaarts gerichte tweeters. Inclusief een Dolby Atmos compatibiliteit en Philips Easylink bediening. Een draadloze 8″ subwoofer kan gekoppeld worden.

‘Last but not least’: de B7207 (gebaseerd op 2.1) die een maximale ‘output’ van 520 Watt kan leveren. Waar jij op kan rekenen als belangstellende? Dolby Digital compatibiliteit, HDMI ARC connectiviteit en extra zijwaarts gerichte tweeters om jouw tv-geluid aanzienlijk te verbeteren.

TP Vision laat weten dat de Philips B7207 beschikbaar zal worden in september 2022 voor een adviesprijs van 249,99 euro. Voor de overige soundbars zal het nog iets langer wachten zijn, deze worden verkrijgbaar vanaf oktober 2022. De Philips B8907, B8507 en B7807 zullen over de toonbank gaan voor respectievelijk 599,99 euro, 449,99 euro, 399,99 euro.

Philips Fidelio FS1

Ook niet te missen: de nieuwe FS1 luidspreker die zich bij de FB1 soundbar en FW1 subwoofer voegt. De FS1 speaker biedt dezelfde combinatie van een eersteklas ontwerp, materialen en prestaties waarbij een eenvoudige installatie primeert. Tevens zorgt het voor de nodige flexibiliteit wat betreft jouw systeemopbouw.

Philips Fidelio FS1De FS1 luidspreker bevat een 1″ tweeter, een ‘gehoekte’ 2,5″ driver (aan de bovenzijde gemonteerd) en een 3,5″ woofer met twee passieve ‘radiatoren’ plus LED-verlichting voor Ambilight. En dat allemaal in een compacte behuizing.

Het unieke aan de FS1 is dat deze gebruikt kan worden als drieweg speaker. Hetzij als een enkele eenheid of in stereopaar dankzij de opname van een tweeter, midrange en basdriver. Bij het gebruik als een AV-systeemsatelliet kan automatisch overgeschakeld worden naar de tweewegmodus.

Voorts kan de FS1 luidspreker gebruikt worden met uitgebreide linker- en rechteraudiokanalen in combinatie met een compatibele Ambilight-tv die als middenkanaal werkt. Het Fidelio AV-systeem is gebaseerd op de bekroonde DTS Play-Fi multiroom technologie. Het systeem detecteert automatisch de meegeleverde producten en optimaliseert vervolgens hun prestaties.

Heb je nou zoiets van: dat wordt ‘m? Dan ga je helaas nog geduld moeten uitoefenen tot november 2022. De Philips Fidelio FS1 wisselt van eigenaar voor een adviesverkoopprijs van 299,99 euro.

Verkooppunten van het merk philips