Op SXSW 2018 heeft Bose Bose AR geïntroduceerd, het concept van het bedrijf voor een audio augmented reality-platform, in de vorm van een bril om te horen. Volgens Bose introduceerde het prototype “de toekomst van mobiel geluid” en Bose kondigde ook een SDK-planningsdatum aan voor ontwikkelaars, fabrikanten en onderzoeksinstellingen, samen met lopende samenwerkingsverbanden en venture-financiering voor gerelateerde start-ups.
“In tegenstelling tot andere augmented reality-producten en -platforms, verandert Bose AR niet wat je ziet, maar weet het wat je ziet – zonder een geïntegreerde lens of telefooncamera. En in plaats van visuele objecten op de echte wereld te plaatsen, voegt Bose AR een hoorbare laag van informatie en ervaringen eraan toe, waardoor elke dag beter, gemakkelijker, zinvoller en productiever wordt “, legt het bedrijf uit.
Bose AR introduceert een minuscuul, flinterdun akoestiekpakket dat speciaal voor het platform is ontwikkeld en dat volgens Bose ‘de toekomst van mobiel micro-geluid met overweldigende kracht en helderheid’ vertegenwoordigt. Het systeem kan naadloos worden ingebouwd in een hoofdtelefoon, brillen, helmen en meer, zonder afbreuk te doen aan de bestaande functionaliteit. En het maakt eenvoudige hoofdbewegingen, spraak of een tik op de wearable mogelijk om inhoud te beheren, waardoor de noodzaak om te vegen, typen of op een touchscreen te tikken voor dezelfde opdrachten wordt vervangen.
De eerste Bose Audio Augmented Reality wearable – een prototype bril – werd ontworpen en vervaardigd door Bose. Ze zijn Bluetooth-compatibel met microfoons voor oproepen, Siri of Google Assistent. En ze debuteren met een nieuwe eigen technologie die audio privé houdt. Met een ultradun, ultralicht, ultra-geminiaturiseerd akoestisch pakket dat discreet in elke arm is ingebed, kunnen ze passen, functioneren en eruit zien als standaardbrillen, maar klinken en functioneren meer als hoofdtelefoons – en leveren geluid dat alleen de drager kan horen.
Volgens Bose is het Bose AR-platform gericht op het verbeteren van het dagelijks leven in plaats van extremen. Naast het leveren van een verbluffende geluidskwaliteit voor het luisteren naar muziek, praten via de telefoon of het gebruik van VPA’s, maakt een Bose AR wearable gebruik van sensoren om de hoofdbeweging te volgen, en de GPS van een iOS- of Android-apparaat om de locatie te volgen. De sensoren sturen de bewegings- en locatiegegevens naar een Bose AR-app die de informatie verzamelt en relevante, real-time inhoud meteen naar de oren van de gebruiker stuurt. Het gebeurt allemaal handsfree, heads-up en draadloos, dus je hoeft de telefoon niet vast te pakken, te lezen of aan te raken.

Verkooppunten van het merk bose