In 2012 prezen we de Bose SoundLink in onze review voor zijn compactheid gecombineerd met een indrukwekkende geluidsbeleving. Nu, anderhalf jaar later, breidt Bose de SoundLink familie uit met een kleiner broertje: de Bose SoundLink Mini. Het pennenzakkenformaat schept geen hoge verwachtingen van de geluidskwaliteit, maar Bose heeft ons al vaker verrast met een compact ontwerp. Is het met de Bose SoundLink Mini opnieuw raak?

Apple?
Bose heeft voor het uiterlijk van de SoundLink Mini speaker goed gekeken naar de strakke designtaal van Apple. De zilveren behuizing bestaat uit één stuk aluminium en geeft de luidspreker een fantastische look en feel die Apple-gebruikers bekend zal voorkomen. Om er echter geen twijfel over te laten bestaan dat dit wel degelijk een Bose product is, staat het logo groot op het front afgedrukt, dat volledig uit een grijze speakergrill bestaat. Dezelfde speakergrill vind je op de achterzijde om de passieve radiator en de luchtgaten te beschermen. Bovenaan staan de Power-knop, de Mute-knop, volumeknoppen en twee knoppen om te kiezen tussen een Bluetooth- of AUX-verbinding. Die AUX-aansluiting bevindt zich rechts, samen met de stroomaansluiting. De rubberen voet onderaan geeft de nodige grip.

Erg leuk is dat Bose de SoundLink Mini standaard levert met een laadstation in de vorm van een plankje. Gewoon de compacte lader erin steken en de speaker erop zetten. Door het laadstation een vaste plek te geven in huis zal je snel het automatisme krijgen de SoundLink Mini erin te klikken en minder vaak met een lege accu stranden. Op het niveau van achtergrondmuziek houdt de accu het 6 à 7 uur uit, maar ga je stevig platen knallen, dan is de pret in 3 à 4 uur voorbij.

Met een hoogte, breedte en diepte van respectievelijk 5.1 cm, 18 cm en 5.8 cm past deBose SoundLink Mini in iedere tas of ruime broekzak en kan je hem comfortabel met één hand vastgrijpen. Op het eerste zicht lijkt het dan ook onmogelijk voor de speaker om goed geluid te produceren. En toch…

Verkooppunten van het merk bose