Het gerenommeerde audiobedrijf dCS heeft hun nieuwste firmware-update, genaamd Lina 1.1, uitgebracht voor de dCS Lina Network DAC. Met deze update brengt het merk een geavanceerde digitale volumeregeling en -vergrendeling naar de Lina. Hierdoor krijgen gebruikers nog meer controle over hun audiobeleving. Flexibiliteit troef.

dCS Lina 1.1

Met de implementatie van de digitale volumeregeling in de Lina 1.1-update, kan een luisteraar nu rechtstreeks toegang krijgen tot de volumeregeling via het aanraakscherm of via de nieuwste versie van de dCS Mosaic-software. Dit betekent dat de Lina gebruikt kan worden in systemen zonder voorversterker, waarbij de eindversterker direct wordt aangestuurd door de Lina zelf. Door onnodige interferentie te elimineren en het aantal volumeregelaars, versterkingsfases en interconnecties in het signaalpad te verminderen, streeft dCS naar een buitengewone zuiverheid en transparantie op vlak van geluidsweergave.

“Like all dCS streaming DACs, Lina was designed with upgradeability in mind. Flexible firmware provides unlimited scope for future improvement, with new features and enhancements delivered via simple software updates.”

Een andere belangrijke toevoeging aan de Lina is de mogelijkheid om de uitgang van de DAC beter af te stemmen op de ingangsspecificaties van een aangesloten voorversterker of hoofdtelefoonversterker. Dit betekent dat een belangstellende nu een analoge volumeregelaar kan gebruiken in het ideale werkgebied. Dit resulteert in een optimale geluidskwaliteit.

Met de vrijgegeven software-update zet dCS opnieuw een belangrijke stap in het leveren van hoogwaardige audiocomponenten met geavanceerde functies die gaandeweg geüpdatet kunnen worden. Een trotse eigenaar profiteert van een verbeterde controle over het volume. Inclusief een nauwkeurigere afstemming van het geluid waardoor een meeslepende en ongeëvenaarde luisterervaring gecreëerd wordt.

De firmware-update Lina 1.1 is per direct beschikbaar voor alle eigenaren van een dCS Lina Network DAC. Meer weten? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk dcs