In de zoektocht naar de ultieme zintuiglijke ervaring, hebben de engineeringteams van Bowers & Wilkins en Aston Martin samengewerkt om een surround sound-systeem te ontwikkelen. Door gebruik te maken van technologieën en innovaties, die te vinden zijn in Bowers & Wilkins’ toonaangevende luidsprekers, is dit op maat gemaakte systeem akoestisch ontworpen om een spectaculaire luisterervaring te garanderen.

Hoogwaardige gepatenteerde technologieën, zoals aluminium dubbele dome-tweeters en Continuum midrange-drivers, geven dit dubbel versterkte 1.170 Watt surround sound-systeem een gebalanceerd en nauwkeurig geluid. Ondertussen zorgen speciale 3D-hoofdluidsprekers, alsook een krachtige subwoofer, voor een meeslependste geluidservaring in de Aston Martin.

“15-speaker, double amplified 1,170W surround sound system in tune with DB12’s core values of high-performance and ultra-luxury.”

Door een perfecte lokalisering, richting en symmetrie van de speakers, die zorgvuldig in de structuur van de DB12 zijn ingebouwd, wordt de zintuiglijke ervaring van het hoogwaardige audiosysteem versterkt. Dit werd bereikt door een nauwe samenwerking tussen de ingenieurs van Aston Martin en Bowers & Wilkins.

De lancering van de DB12 vond plaats tijdens het Cannes International Film Festival op 24 mei 2023. De DB12 vertegenwoordigt de kernwaarden van Aston Martin: hoge prestaties, ultieme luxe en de naadloze integratie van geavanceerde technologieën. Evenals het sublieme ontwerp en vakmanschap waar het merk om bekendstaat. Dit markeert het begin van een nieuw tijdperk. Hierin worden alle Aston Martin-modellen gekenmerkt door ongekende prestaties en technologische innovaties.

Tijdens het ontwikkelingsproces van het audiosysteem werd al snel duidelijk dat de twee iconische merken deze kenmerken belichamen. Ze delen dezelfde merkwaarden, met een focus op technische innovatie en een passie voor hoge prestaties. Om deze gedeelde visie te vieren, luidt de lancering van de Aston Martin DB12 het begin in van hun officiële samenwerking

De DB12 wordt aangekondigd als ‘s werelds eerste Super Tourer en definieert een geheel nieuwe categorie. De DB12 is een revolutionaire verschuiving in sportief karakter en dynamische mogelijkheden. Het combineert een opwindende rijervaring met uitzonderlijke verfijning, state-of-the-art technologie en weelderige luxe. Iets dat zich ook laat zien (en horen) op vlak van geluid (mede dankzij Bowers & Wilkins).

Meer weten? Je leest er alles over op deze pagina.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins