Een verbeterde versie van hun meest krachtige processing suite. Ook wel beter gekend als de 5e generatie Intelligent Dual Picture Engine. Dat is waar Philips TV mee op de proppen komt. De dubbele chipversie van hun 5e generatie (P5) biedt, kort samengevat, als enige AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learn Sharpness én een verbeterde Perfect Natural Reality-functie. Bovendien wordt er nu ook AI Content Classification (inclusief filmdetectie) en Ambient Intelligence aan toegevoegd. Deze verbeterde beeldprocessor is in de nieuwe Philips OLED+986 en OLED+936 premium tv-sets geïntegreerd.

Beide OLED+-modellen zijn voorzien van Philips’ unieke én vierzijdige Ambilight-technologie. En dat in combinatie met de superieure Picture Quality van de 5e generatie-P5 die naar eigen zeggen garant staat voor de ultieme kijkervaring. Daarenboven zijn de sets uitgerust met de nieuwste high-performance OLED-panelen. Inclusief een Emission Layer en Micro Lens Array. Dit alles zorgt voor verbeterde kijkhoeken en tot wel 20% meer lichtopbrengst. Good job, TP Vision.

Hierdoor zet het gerenommeerde merk (Philips TV – TP Vision), dat ondertussen wereldwijd naam en faam heeft opgebouwd, weer een excellente standaard neer waarbij een ongelooflijk contrast wordt gecombineerd met prachtige highlights, uitzonderlijke details in zowel heldere als donkere scènes, kristalheldere scherpte, … en nog veel meer. En als dat nog niet genoeg is, wordt dit alles voortdurend afgestemd op het lokale omgevingslichtniveau. Erg handig, toch?

Maar hoe zit dit alles nu exact in elkaar? Wel, heel simpel. Door middel van een speciale AI-chip wordt extra kracht toeevoegd aan de bestaande AI-prestaties van de 2021 OLED-sets. Zoals eerder al gezegd, hebben de ontwerpers een toevoeging gedaan: de AI-inhoudsclassificatie met filmdetectie en Ambient Intelligence. Welke de lichtsensor van de set op intelligente wijze integreert in de AI-functionaliteit. Door de herkenning van filmdetectie, worden P5-films automatisch gedecteerd. Optioneel heb jij als kijker de keuze om over te schakelen naar de Filmmaker- of Home Cinema-modus.

In plaats van dat er één scherpteniveau wordt toegepast op het hele beeld, maakt de AI Machine Learning Sharpness-functie plaatselijke scherpteverbetering mogelijk binnen het frame. Hierbij worden verschillende instellingen toegepast in specifieke gebieden van het beeld. Het resultaat? Een optimale scherpte over het volledige beeld.

De AI Smart Bit Enhancement 2.0-functie lost detailverlies op bij het verwijderen van ‘banding’ uit zeer slechte broninhoud. Het systeem kan 8-bit-video uitbreiden tot bijna 14-bit precisie in gebieden waar deze zogenaamde ‘banding’ optreedt. En dat door de verwerkingskracht van de extra AI-chip toe te passen.

Lees ook


Philips TV x Bowers & Wilkins: match made in heaven

 


 

Nog iets dat de 2021 OLED+-modellen uniek maken, dat is het anti-burn-in-systeem van Philips TV dat de premium OLED-panelen beschermd. De ‘anti-burn-in-oplossing’ maakt gebruik van een geavanceerde logodetectiefunctie die een raster van 32.400 zones controleert om zeer nauwkeurig statische inhoud te detecteren. Vervolgens wordt de intensiteit van de lokale lichtuitvoer geleidelijk verminderd om inbranden te voorkomen. Zonder dat dit ten koste gaat van de uitvoer van andere delen van het scherm.

Uiteraard hebben we hierbij nog maar enkele verbeteringen aangehaald die deze slimme P5-beeldprocessor erg kenmerken. Wil je nog meer ontdekken? Je leest er hier alles over.

Voor wie hiervan wilt genieten, zal nog even moeten wachten. De Philips OLED+936 is verkrijgbaar in 48’’, 55’’ en 65’’ inch vanaf september. De Philips OLED+986 is beschikbaar vanaf oktober in 65’’.

Verkooppunten van het merk philips