Dat Philips TV en Bowers & Wilkins elkaar perfect aanvullen, dat werd al snel duidelijk na het reviewen van de de OLED+984. Het magistrale beeld gecombineerd met een geluid van topniveau. Maar nu kondigt het gerenommeerde merk aan, in collaboratie met de welbekende audio-gigant, dat er twee spiksplinternieuwe modellen zitten aan te komen. Respectievelijk de OLED+986 en OLED+936. Ze zijn allebei voorzien van krachtige OLED-panelen, een 5e generatie P5 Intelligent Dual Picture Engine-verwerkingssuite én als kers op de taart: een verbeterde scherpte. Zelf omschrijven ze deze modellen als ‘game changing’.

Inderdaad, ze doen het weer. De grenzen, op vlak van prestaties, worden opnieuw verlegd met de introductie van de nieuwe Philips OLED+986 en OLED+936. Bovendien is dit laatste exemplaar nu al winnaar van de EISA Home Theatre TV 2021-2022 award. Beide merken zijn ondertussen leiders geworden op hun gebied. Ze streven er dan ook naar om grootschalige productverbeteringen aan te brengen. En met de lancering van deze twee modellen doen ze dat zeker en vast.

Wat er ons wordt beloofd? Krachtigere beelden. Mét stip op nummer 1. Zowel de OLED+986 als de OLED+936 zijn beide voorzien van de nieuwste, krachtige OLED-panelen met 20% meer pieklicht. Daarnaast vinden we nog de twin-chip terug in combinatie met een 5e generatie P5-beeldprocessor die de PQ-prestaties naar nieuwe hoogten te tillen. Aldus Philips TV.

We horen het je al denken: maar waar leidt dit nu toe? 3 zaken: een betere scherpte, nauwkeurigere kleuren én een beter contrast voor alle bronnen. Deze combinatie kan content, die door Dolby Vision ondersteund wordt, nog verder complimenteren. Zeker bij gebruik van de speciale ‘Dolby Bright’ mode voor HDR.

Lees ook


De kracht van Philips TV's 5e generatie slimme P5-beeldprocessor gaat nog verderDe kracht van Philips TV’s 5e generatie slimme P5-beeldprocessor gaat nog verder

 


 

Daarnaast zijn de superieure performances natuurlijk onontbeerlijk. Beide sets bevatten het vierzijdige Ambilight-systeem die een superieure kijk- en game-ervaring bieden. Deze ervaring wordt gerealiseerd door de combinatie van HDMI 2.1-connectiviteit met VRR en FreeSync Premium- en G-Sync-compatibiliteit. Wat op zijn beurt resulteert in één van de laagste latentie.

En plus: ben je een fervente gamer? Dan zal je kunnen profiteren van de Fast Motion Clarity-functie die met verhoogde scherpte een subtiele doch ultra-realistische, vloeiende overgang van beeld naar beeld biedt. De Fast Motion Clarity-functie draait op 100 Hz in plaats van de gebruikelijke 50 Hz. Zo worden artefacten en breedbeeldflikkeringen vermeden.

Genieten van een excellent beeld? Dat is uiteraard al leuk. Maar een minstens even goed geluid hebben? Dat kan niet ontbreken. Daar heeft Bowers & Wilkins gezorgd met nieuwe en verbeterde speakerbehuizingen. Hierdoor wordt er garandeerd dat de sets de beste geluidskwaliteit bieden. Allebei de modellen zijn uitgerust met een verbeterde Dolby Multistream Decoder en HDMI eARC voor een efficiëntere audio-overdracht.

Naast de bekende Tweeter-on-Top technologie, bevat de OLED+986 nu gepatenteerde Continuum-conussen die door Bowers & Wilkins gepatenteerd zijn. Beide technologieën waren ook al te vinden in de iconische 800 Diamond Series-luidsprekers van het bedrijf. De favoriet van TP Vision’s partner Abbey Road Studios.

De Philips OLED+986 is een echt vlaggenschip dat garant staat voor de hoogste PQ-prestaties en de meest geavanceerde geluidssystemen die ooit op een tv zijn aangeboden. De set is ontworpen om uitstekende audiofiele geluidskwaliteit te bieden, of het nu gaat om tv-geluid of zelfs om een stand-alone muzieksysteem.

Zijn ‘kleinere broer’, de Philips OLED+936, heeft ook meerdere upgrades gekregen in vergelijking met de vorige generatie. De uitgebreide verbeteringen omvatten nieuwe crossover-componenten van hogere kwaliteit, nieuwe surrounds voor alle drie de tweeters, een nieuwe 100 mm x 65 mm profielstijvere conus, een krachtige magneet voor de speciale basdriver, nieuwe spreekspoelen voor de vier mid-range drivers en nieuwe profielconussen voor de ietwat verplaatste Atmos elevation units.

Het zou ons natuurlijk wat ver leiden om alles tot in detail te bespreken omtrent al het moois dat deze gloednieuwe tv’s te bieden hebben. Wil je toch meer weten? Surf dan zeker eens naar deze pagina en lees alles over de OLED+986 en OLED+936.

Vanaf september is de OLED+936 verkrijgbaar in 48″, 55″ en 65″. Respectievelijk voor een adviesprijs van €1.999, €2.499 en €3.499. Voor de OLED+986 is het nog een kleine maand wachten. Naar verwachting zouden de eerste modellen (65 inch) beschikbaar worden in oktober. De adviesprijs is vastgelegd op €4.449.

Verkooppunten van het merk philips