Op IFA 2018 lanceert LG ’s werelds eerste OLED-televisie in 8K (7680 x 4320). Het 88 inch-toestel beschikt over ruim 33 miljoen pixels die ervoor zorgen dat contrasten scherper zijn dan ooit en dat zwart echt zwart is. LG Electronics was reeds pioneer op het vlak van innovatieve televisieschermen door haar uitgebreide kennis en aanbod van OLED-schermen en versterkt nu deze positie.

De 8K-markt staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar LG neemt het voortouw op de ultra-premium-markt die naar verwachting zal groeien tot meer dan 5 miljoen exemplaren in 2022.

Ondanks de vooruitgang op gebied van LCD wordt OLED vaak de ‘volgende generatie’ genoemd op vlak van technologie. OLED-schermen hebben geen behoefte aan enige vorm van achtergrondverlichting en zorgen voor hun eigen licht. Hierdoor beschikken deze televisieschermen over een perfecte beeldkwaliteit, waarin zwart echt zwart is.

‘De eerste 8K OLED-televisie van LG is het toppunt van technologische evolutie en een logische volgende stap voor deze technologie,’ zegt Jeroen Peeters, Manager Engineering bij LG Electronics Benelux. ‘4K OLED-schermen speelden reeds een belangrijke rol in de televisiewereld en LG is ervan overtuigd dat 8K OLED-schermen hetzelfde zullen doen.’

Wil je het 88 inch 8K OLED-scherm zelf bewonderen? Dat kan op IFA 2018: kom langs op de stand van LG in hal 18.

Verkooppunten van het merk lg