Een tijdje geleden kondigde Sony al aan op de markt te komen met een televisie die zou garant zou moeten staan voor de best mogelijke entertainmentervaring: de Sony XH95 4K HDR Full Array LED-tv. Maar nu laten ze weten dat de televisie ook eindelijk leverbaar zijn bij alle erkende Sony dealers binnen de Benelux.

Ze brengen één model op de markt, maar wel in 5 verschillende schermformaten. Op die manier is er voor ieder wat wils. Naar eigen zeggen wordt er gebruik gemaakt van de beste beeld- en geluidstechnologieën.

Sony XH95

De XH95 beschikt zo bijvoorbeeld over de Picture Processor X1 Ultimate van Sony. Dit is de processor die een belangrijke sleutelrol vervult bij het produceren van een realistische beeldweergave. Dankzij het exclusieve algoritme genaamd Object-based Super Resolution, worden er op een intelligente wijze objecten in het beeld gedecteerd en geanalyseerd. Zo moet de tv garant staan voor enorm veel details in het beeld en een hoogwaardig contrast.

Bij een tv is het natuurlijk de bedoeling dat het beeld en geluid elkaar mooi aanvullen, ook daar heeft de audiofabrikant heel goed op ingespeeld. De Sony XH95 4K heeft Acoustic Multi-Audio aan boord. Dit systeem zorgt ervoor dat de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig wordt gereproduceerd.

Sony XH95Als je kiest voor het model van 55 inch of groter, dan krijg je er zelfs een extra technologisch hoogstandje bij: de X-Wide Angle. Deze maakt het mogelijk om op een aangename manier van de zijkant te kijken. Als dat het geval is, dan zorgt de technologie dat kleurveranderingen beperkt worden. Zo kan je dus in (bijna) elke mogelijke positie genieten van een optimaal beeld, ongeacht de hoek van waaruit je kijkt.

Wat natuurlijk onmiddellijk in het oog springt bij deze tv is het design. De Sony XH95 is voorzien van het typische Immersive Edge-designconcept. De fabrikant voegt er ook nog aan toe dat dankzij dit concept de kijker moet meegenomen worden in een meeslepende kijk- en luister ervaring.

Wil je meer weten over de Sony XH95 4K HDR Full Array LED-tv? Bezoek dan zeker eens de website van de fabrikant.

Verkooppunten van het merk sony