Eerder bracht Gold Note al een voorversterker op de markt: de P-1000. Maar nu hebben ze een opvolger ontworpen: de P-1000 MkII. Aan de buitenkant zijn heel wat veranderingen gebeurd, hoewel dat de binnenkant veelal gelijklopend is met zijn voorganger. Hij zal verkrijgbaar zijn in een zwarte, zilver- of goudkleurige afwerking.

Het Italiaanse audiomerk heeft deze nieuwe voorversterker vooral ontworpen om te laten spelen in de high-end audiosystemen. De klasse A P-1000 MkII is voorzien van een eigen ‘Six Gain Stage Ultra-Balanced’ ontwerp. Om dit nog verder uit te breiden is er gebruik gemaakt van een relais en een volumeregeling op basis van een optische ALPS Encoder.

Onder de behuizing zijn er drie lineaire transformatorvoedingen terug te vinden die onafhankelijk van elkaar werken. Er zijn in totaal acht ingangen beschikbaar:

  • 4 gebalanceerde XLR ingangen
  • 4 cinch ingangen

De P-1000 MkII heeft daarnaast ook nog vier analoge uitgangen aan boord:

  • 2 XLR uitgangen
  • 2 cinch uitgangen

Gold Note P-1000 MkII

Naar eigen zeggen heeft de fabrikant voor dit ontwerp alleen maar gekozen voor de best mogelijke componenten. Zo wordt er telkens opnieuw een lage vervorming en lineaire bandbreedte gegarandeerd. Dit moet op zijn beurt dan weer zorgen voor een excellente muzikaliteit.

In de nieuwe voorversterker heeft het Italiaanse merk een kleurendisplay ingebouwd zodat je snel in één oogopslag alle instellingen kan weergeven. Alles kan aangepast worden dankzij de draaiknop op het voorpaneel of de handige IR-afstandsbediening.

Wil je graag meer weten over de opvolger van de P-1000 voorversterker? Bezoek dan zeker eens de website van Gold Note.