Dynavox heeft haar nieuwe buizenversterker uitgebracht: de VR-400. Deze buizenversterker heeft enkele leuke specificaties en een nog leuker prijsje.

Dynavox VR-400De VR-400 weegt met zijn 235 x 155 x 100 mm slechts twee kilogram. Qua vermogen blinkt ze niet echt uit met haar twee keer 25 Watt aan vier Ohm. En de twee cinch-ingangen zijn ook niet zo speciaal. Het frequentiebereik is 20 Hz tot 20 kHz. De signaal/ruis-verhouding is wel meer dan 90 dB.

Aan de hoofdtelefoongebruikers is ook gedacht: er bevindt zich aan de achterkant een 3,5 mm hoofdtelefoonuitgang, en daarbuiten ook een subwooferuitgang en een enkele set luidsprekeraansluitingen. Draadloze liefhebbers hebben ook baat bij deze versterker dankzij de bluetooth 4.2 mogelijkheid. Ook een USB-tje met WAV-, MP3-, APE- of FLAC-bestandstypes kunnen worden afgespeeld via de VR-400.

Dynavox VR-400

De Dynavox VR-400 heeft enkele leuke specificaties zoals de bluetooth- en USB-connectiviteitsmogelijkheden, maar echt veel kracht biedt ze niet. Deze versterker is ook eerder bedoeld voor kleinere ruimtes, bij de hoofdzet of om eens te genieten van de klank van buizen. De prijs is dan ook maar €199.