Chord Electronics heeft nu ook een Android-versie uitgebracht voor haar Gofigure configuratie-app voor de Poly en Mojo. Voor iOS was deze al beschikbaar, maar nu kunnen dus ook Android-gebruikers deze downloaden en gebruiken.

Met de Gofigure-app is het mogelijk om de Poly streamer en de Mojo DAC en hoofdtelefoonversterker te kunnen bedienen. Ze is niet bedoeld om muziek te kiezen en mee af te spelen, maar wel om de configuratie van beide apparaten makkelijker te maken. Wat dan wel? Verbinding maken met wifi of bluetooth bijvoorbeeld. Muziek kan wel worden gekozen en afgespeeld worden, maar de app is dus niet bedoeld als vervanger van andere apps.

De applicatie zou heel overzichtelijk moeten zijn. Op het home-scherm kan je zien met welk netwerk je apparaat verbonden is, de sterkte van het wifi-signaal en de batterijstatus. Bij de instellingen kan je de status van de SD-kaart bekijken, maar ook andere systeemgegevens.

De app is gratis te downloaden en te gebruiken. Wel is de 7.0 Android-versie op het mobiele apparaat vereist en adviseert Chord ook wel om de nieuwste firmware op de Poly te installeren.

Verkooppunten van het merk chord-electronics