EAT E GLO IDe Tsjechische audiofabrikant E.A.T. is vooral bekend door zijn draaitafels en phono-versterkers. Het bedrijf brengt nu zijn eerste geïntegreerde buizenversterker uit. De E-GLO I, zoals de buizenversterker zal heten, is volgens E.A.T. opgebouwd uit enkel de beste componenten. Er is keuze tussen twee typen KT-88 eindbuizen en daarnaast is er keuze tussen een ultralineaire en triode modus.

E.A.T werd opgericht door Jozefina Lichtenegger en was initieel gericht op platenspelers. Door de Jozefina’s voorliefde voor buizen, lag in de ontwikkeling van het bedrijf voornamelijk daarop de focus. Met de komst van E-Glo I, brengt het bedrijf een buizenversterker uit die werkt in pure klasse A.

De basis is een volledig opnieuw ontworpen circuittopologie die zich richt op krachtige uitgangsbuizen van het type KT-88 EAT. Bovendien is er in het ontwerpen van de E-Glo I speciale aandacht besteed aan de uitgangstransformatoren. Ze hebben een zeer hoge bandbreedte en hebben verschillende bifilaire wikkelingen die in secties gerangschikt zijn om de prestatiebreedte te maximaliseren. De kern van deze buizenversterker is gemaakt van Permalloy, dat is een magnetische nikkel-ijzerlegging die ervoor zorgt dat een hoge inductie kan worden gegarandeerd.

Om de voordelen van de hoogwaardige componenten te kunnen benutten, paste E.A.T. een speciale productietechnologie toe voor de printplaten. Deze technologie heet PCB-technologie en heeft de kwaliteit van een “directe” bedrading. Het doel hiervan is om de voordelen van pure wire-to-wire te combineren met conventionele printplaten.