QED lanceert een nieuw product: de Reference High Resolution USB kabel. Het is er vooral gekomen als opvolger van hun eerdere model en staat garant voor een slank en flexibel design met uitstekende specificaties.

Voor het bouwen van kabels baseert het Britse audiobedrijf zich altijd op de resultaten van het jarenlange onderzoek wat ze doen op vlak van de ontwerpen. Ze zijn er van start mee gegaan in 1995 en door de jaren heen hebben ze hun kennis alleen maar verrijkt. Zo hebben ze recent hun nieuwste ontdekkingen neergeschreven in het Genesis-rapport. Hierin staan de principes uitgelegd wat betreft het ontwerp en tevens vormt dit de leidraad bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Naar eigen zeggen willen ze zorgen voor een ultieme expressie van geluid dat vertegenwoordigd wordt door wetenschap zonder dat er compromissen gesloten moeten worden.

Alle kabels die passen in het QED-assortiment zijn een afgeleide van het vlaggenschip model. Elke kabel is anders natuurlijk omdat er verschillen zijn wat betreft de prijs, grootte, gebruiksgemak,… Maar ze bevatten wel allemaal dezelfde basiskenmerken.

Op die manier biedt elke kabel een sonisch voordeel als je het vergelijkt met concurrerende modellen. Ze willen met de komst van hun nieuwe Reference High Resolution USB kabel een state-of-the-art product aanbieden. QED wil hiermee aantonen dat ze begrijpen wat er bij een complexe kabeltoepassing allemaal komt kijken.

De kabel kan je gebruiken om jouw computer, laptop, netwerkschijf of USB-apparaat te verbinden met een DAC, hoofdtelefoon versterker of een een ander USB-apparaat. Hieronder sommen we de belangrijkste specificaties voor jullie op.

  • Diameter: 7 mm
  • Impedance: 90 Ohm +/-5%
  • Signal Pair Attenuation: < -0.11 dB/m @ 480 MHz
  • Propagation Delay: 26 ns max
  • Propagation Delay Skew: 68 ps max
  • Maximum Data Rate: 480 Mb/s
  • Worst case time related jitter: < 76 ps pk-pk (5 m cable measured at 480 Mb/s; 440 mV rms)

Voor meer informatie over de Reference High Resolution USB kabel kan je best eens een bezoekje brengen aan de website van QED.

Verkooppunten van het merk qed