Met de komst van de TN-175 draaitafel mag Teac hun portfolio vol trots weer verder uitbreiden. De TN-175 is een volautomatische draaitafel voorzien van een phono-trap, een Audio-Technica element en een bijhorende stofkap.

Deze spiksplinternieuwe riemaangedreven draaitafel van de gerenommeerde Japanse audiofabrikant is bijzonder compact en slank ontworpen en dat voor een wel zeer acceptabele prijs van 159 euro.

Het apparaat heeft enkele handige features aan boord waaronder de auto-startfunctie en een auto-return-mechanisme. Dankzij het onafhankelijke liftsysteem worden LP’s en EP’s dus automatisch afgespeeld zonder dat je als muziekliefhebber de arm hoeft aan te raken.

Comfort en precisie, dat zijn de twee kernwaarden die centraal stonden bij het ontwerpen van de riemaandrijving. Door gebruik te maken van MDF wordt er korte metten gemaakt met ongewenste trillingen en eventuele resonanties die een negatieve invloed kunnen hebben op de geluidsweergave.

“A VM(MM)-type cartridge AT3600L by audio-technica is pre-installed to the static balanced straight tonearm at the factory, so you can start playing records as soon as you open the box.”

Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste technische specificaties op een rijtje van de Teac TN-175.

  • Draaisnelheden: 33 of 45 toeren per minuut
  • Toonarm: recht, statisch en gebalanceerd
  • Lengte arm: 20,79 cm
  • S/R-ratio: > 67 dB
  • Inclusief Audio-Technica AT3600L mm-element (voorgeïnstalleerd)

De Teac TN-175 is leverbaar voor een wel zeer aanvaardbare adviesprijs van net geen 160 euro. Wil je graag alles ontdekken over deze volautomatische draaitafel? De website van Teac Audio is your way to go!

Verkooppunten van het merk teac