Afgelopen weekend was een feest voor audiofielen tijdens HIGH END München. Laten we even terugblikken. Dan D’Agostino lanceerde twee opmerkelijke producten: de Momentum C4-voorversterker en de Pendulum geïntegreerde versterker. 

Momentum C4-voorversterker

De nieuwe Dan D’Agostino Momentum C4 voorversterker is uitgerust met de innovatieve Complementaire Vier Circuit (C4) topologie. Deze geavanceerde schakeling biedt ongeëvenaarde helderheid en precisie, wat resulteert in een superieure geluidsweergave. De aandacht voor mechanische en elektrische isolatie zorgt voor een zuiver signaal tijdens de voorversterkingsfase.

De Momentum C4 bouwt voort op het succes van de Momentum HD Voorversterker en maakt gebruik van vier JFET-transistoren in een complementaire, differentiële push-pull-configuratie, wat de ingangsimpedantie verhoogt en ruis vermindert. De discrete dubbele complementaire differentiële JFET-ingang zorgt voor uitstekende prestaties en stabiliteit.

De dynamiek en kracht van de Momentum C4 worden geleverd door een geavanceerde voeding, gehuisvest in een apart chassis voor maximale isolatie. En de voorversterker beschikt over aangepaste ringkerntransformatoren voor zowel analoge als digitale schakelingen, met interne circuits die RF-ruis en storingen aanpakken.

Specificaties van de Momentum C4

Frequentiebereik: 0,1 Hz tot 1 MHz, -1 dB / 20 kHz, ±0 dB
Signaal-ruisverhouding: 105 dB
Gain: +10 dB
Afwerking: Zilver / Zwart
Ingangsimpedantie: 1 MΩ
Uitgangsimpedantie: 0,05 Ω
Vervorming: <0,002%, 20 Hz tot 20 kHz
Uitgangen: 2 gebalanceerde XLR stereo, 6,35 mm hoofdtelefoonuitgang
Afmetingen (B x H x D): 43,2 x 22,6 x 38,6 cm
Gewicht: 33,1 kg
Analoge ingangen: 3 paar gebalanceerde XLR stereo; 1 paar ongebalanceerde RCA stereo
Digitale ingangen (met geïnstalleerde DAC-module): Optionele Digital Streaming Module (DSM): 1x SPDIF coaxiaal; optisch; USB-A; RJ45; Wi-Fi
De Momentum C4 biedt een breed frequentiebereik en een hoge signaal-ruisverhouding, met minimale vervorming over het volledige hoorbare spectrum. De versterker is beschikbaar in een elegante zilveren of zwarte afwerking, met zowel gebalanceerde als ongebalanceerde analoge ingangen. Met de optionele Digital Streaming Module kunnen gebruikers genieten van digitale connectiviteit via verschillende ingangen, waaronder SPDIF, USB-A en Wi-Fi.

Pendulum geïntegreerde versterker

In de kern van de Pendulum Geïntegreerde Versterker schuilt een JFET-ingangscircuit, rechtstreeks overgenomen van de Momentum C4 Voorversterker. Dit zorgt voor een opmerkelijke precisie en prestatie die je zelden vindt in een apparaat van dit formaat. De Pendulum wordt aangedreven door een robuuste, op maat gemaakte toroïdale transformator van 750VA en een indrukwekkende condensatorbank van bijna 25.000 μF. Hierdoor levert het een krachtige en stabiele output die zelfs de meest veeleisende luidsprekers kan aansturen zonder vervorming.

De veelzijdige Pendulum kan je integreren met zowel zowel klassieke als hedendaagse audiobronnen. Een unieke toevoeging is de HDMI-ingang met eARC-functionaliteit, een primeur voor D’Agostino. Het elegante LCD-display, geïnspireerd door de verfijning van Zwitserse horloges, voegt een verfijnd detail toe aan elke audio-opstelling en biedt constant updates over de status en functies van de versterker.

Specificaties van de Pendulum

Frequentiebereik: 1 Hz tot 80 kHz, -0,5 dB / 20 Hz tot 20 kHz, ±0,01 dB
Signaal-ruisverhouding: 100 dB, unweighted; 95 db A-weighted
Afwerking: Zilver / Zwart
Ingangsimpedantie: 1 MΩ
Uitgangsvermogen: 120 W bij 8 Ω / 240 W bij 4 Ω
Uitgangsimpedantie: 0,1 Ω
Vervorming (bij volledige output): 120 W bij 8 Ω / 0,015% bij 1 kHz
Uitgangen: 1 paar gebalanceerde XLR stereo; 5-weg luidsprekerbindingen; 6,35 mm hoofdtelefoonuitgang
Afmetingen (B x H x D): 43,2 x 11,8 x 35,6 cm
Gewicht: 15,9 kg
Analoge ingangen: 3 paar gebalanceerde XLR stereo; 1 paar ongebalanceerde RCA stereo
Digitale ingangen (met geïnstalleerde DAC-module): 1 optisch; RJ45; Wi-Fi; HDMI met eARC
Besturing: RS-232

Bedrijven zoals Dan D’Agostino blijven innoveren en hun grenzen verleggen. De gelukkigen die persoonlijk de show bijwoonden, konden deze nieuwste technologische wonderen zelf ervaren op stand D111 in Hal A 3.1 tijdens HIGH END München.

Verkooppunten van het merk dan-dagostino