Heb je altijd al interesse gehad in een houten versie van het Elipson Chroma 400 platenspeler portfolio? Dan heb je geluk want de Franse fabrikant heeft zopas een reeks van klassiekere versies aangekondigd. De Chroma 400-productserie werd een jaar geleden aangekondigd door Elipson. Deze ‘familie’ bestaat uit drie leden: de Standard Chroma 400, de Chroma 400 RIAA en de Chroma 400 RIAA BT. Elk model uit dit portfolio zal verkrijgbaar worden in een licht eiken- of walnootfineer variant. Erg fraai!

Laten we ze alle drie eens nader bekijken. De Standard Chroma 400 is het instapmodel. Het is een gewone draaitafel en heeft geen phono-versterker aan boord. Met de volgende in het rijtje heb je wat meer mogelijkheden. Dat is de Chroma 400 RIAA. Hiermee kan je de draaitafel op de lijningang van een versterker aansluiten dankzij de phono-versterker. Tot slot hebben we dan nog het topmodel van de Chroma 400-familie. Dit is de Chroma 400 RIAA BT. Deze beschikt over Bluetooth aptX HD-connectiviteit. Zo wordt het mogelijk gemaakt deze draaitafel te gebruiken met Bluetooth-luidsprekers. Daarnaast heb je ook een USB-uitgang ter beschikking voor het rippen van platen. Handig toch?

Al deze varianten zijn vanaf nu verkrijgbaar in een houten afwerking. Daarnaast zijn ze ook voorzien met de koolstofvezel Orbital Torsion Tonearm en Ortofon OM10-cartridge. Hieronder vind je kort even een opsomming van de prijs per product:

  • Standard Chroma 400: 500 euro
  • Chroma 400 RIAA: 600 euro
  • Chroma 400 RIA BT: 700 euro

Toch wel leuk zo’n houten afwerking. Met een klassieke afwerking kan je toch bijna nooit ‘de bal misslaan’. Meer weten over de Chroma 400? Breng dan eens een bezoekje aan hun website.

Verkooppunten van het merk elipson